‘’Isparta ile ilgili 7-8 maddelik bir rapor hazırlayıp Ticaret Bakanımıza sunduk”

16 Haziran 2014 18:05

MÜSİAD İl Temsilcisi M. Selim Özkutlu, son günlerde ülkemizde yaşanan bazı olayları endişe ile takip ettiklerini belirterek, çözüm süreci devam ederken, aniden lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından son derece rahatsız olduklarını bildirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İl Temsilcisi M. Selim Özkutlu, düzenlediği basın toplantısıyla ülkemizde son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi. MÜSİAD olarak her fırsatta, ülkemizde, huzur ve pozitif istikrarın devamından yana olduklarını dile getiren Özkutlu, özellikle son günlerde yaşanan bazı olayları endişe ile takip ettiklerini bildirdi. 

LOKAL ŞİDDET OLAYLARINDAN RAHATSIZIZ

Olayları değerlendirirken her şeyi birbirine karıştırmamalı ancak birbiriyle ilgisi olabilecek konularımda göz ardı etmemek gerektiğini vurgulayan Özkutlu, “1,5 yıldır devam eden ve hepimizi memnun eden çözüm süreci, aniden lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından son derece rahatsızız. Şiddetin yeniden başladığı bir dönemde, İran Cumhurbaşkanı’nın ülkemizi ziyaretiyle manidar bir şekilde çakışan, Türk Bayrağımızın bir askeri birliğimiz içinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabullenmemiz mümkün değildir” dedi.

SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

Öte yandan IŞİD’in Musul Başkonsolosluğumuzu basarak, Başkonsolosumuz dahil bir çok yetkiliyi ve bunun yanı sıra farklı yerlerdeki vatandaşlarımızı da kaçırmasının son derece vahim ve kabul edilemez bir saldırı olduğunu ifade eden Özkutlu, “Öncelikli temennimiz kaçırılan Başkonsolosumuz dahil tüm vatandaşlarımızın bin an önce salimen kurtulmalarıdır. Bir başka temennimiz bütün bu yaşananların kabul edilemezliği yanı sıra aynı dönemde yaşanmasının bir tesadüf sınırı içinde olmasıdır. Son temennimiz ise bütün bu yaşananların ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması, ayrıca sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılmasıdır” şeklinde konuştu.

GÜL VE MERMER TALEPLERİ İLETİLDİ

Diğer taraftan Van’da düzenlenen 86. Genel İdare Kuruluna Isparta’yı temsilen katıldığını anlatan İl Temsilcisi M. Selim Özkutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Van’da düzenlenen genel idare kurulunun konuğu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı oldu. Isparta’yı ilgilendiren 7-8 maddelik bir rapor hazırladık Bakanımıza da sunduk. Ayrıca sunum yapma fırsatı da oldu. Bunlardan bir tanesi gülün desteklenmesi ile ilgili bir talebimiz vardı. İkincisi malumunuz mermer oldukça bölgemizde değer kazanmakta buradaki talebimiz ise işlenmiş mermer ithalatına kota ve yüksek gümrük vergisi konularak yerli firmaların rekabet gücünün artırılması yönünde oldu. Üçüncü talebimiz elmaya ihracat iadesi yardımı verilmesi yönünde oldu. Dördüncü talebimiz halı ihtisas gümrüğünün Isparta da hizmet vermeye devam etmesi yönünde oldu. Beşinci talebimiz ise Ahilik etkinliklerinin İl Ticaret Müdürlükleri yerine Esnaf ve Sanatkârlar koordinasyonunda yapılması yönünde oldu. Altıncı talebimiz ise Isparta İl Ticaret Müdürlüğünün alt yapısının iyileştirilmesi yönünde oldu. Yedinci talebimiz ise Isparta Gümrük Müdürlüğü bünyesinde ki tır parkı ve antrepo yapılması oldu. Sekizinci maddemiz Isparta Süleyman Demirel Havalimanına gümrük bürosu açılması konusunda bir talebimiz oldu.

MÜSİAD’LA BAŞBAKANİFTARDA BİR ARAYA GELECEK

Bir diğer konuda önümüzdeki süreçte 1 Temmuz’da Sayın Başbakan’a MÜSİAD bir iftar yemeği verecek. Yaklaşık 15 il eş zamanlı olarak iftar yapacaklar. Orada sinevizyon vasıtasıyla Sayın Başbakan’a bağlanarak bir selamlama yapacaklar. Bizlerde bir ekiple iftar yemeğine katılmayı planlıyoruz. Bu gibi etkinlikler mini bir bakanlar kurulu şeklinde oluyor böyle iftarlar.

DEREBOĞAZINDA ARADAKİ MESAFENİN PROJE ÇALIŞMASI BAŞLADI

Diğer taraftan ilk basın toplantımızda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Lütfü Elvan beyin katılımı ile Elazığ’da ülkemizdeki tüm illerin katılımı ile Sayın Bakanımızla gerçekleştirilen genel idare kurulumuz vardı. Burada biz 4 tane konuyu tespit etmiştik. Bu konulardan önemli olan konulardan bir tanesi de Isparta Antalya karayolunu duble yol haline getirilmesi yönünde bir çalışma idi. Hepimizin malumu Dereboğazı olarak bildiğimiz bu yol ile ilgili önemli gelişme oldu. Şuanda aradaki80 kmproje çalışmaları başlatıldı. Bildiğiniz gibi12 kmgidiş ve dönüşteki12 kmzaten yapılıyor. Aradaki80 kmproje çalışmaları başlatıldı. Projesi olmayan hiçbir işi başlatamazsınız bununda çalışmalarında bize destek olan başta Sayın Bakanımıza, Karayolları genel müdürümüze, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

RESMİ AÇILIŞ YAPILACAK

Ayrıca  MÜSİAD temsilciliğimizin resmi açılışını yapmadık tam net bir program olmamakla birlikte 27 Haziran Cuma günü Avrupa Birliğinden Sorumlu Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bey ve Genel Başkanımız Nail Olpak beyinde katılımları ile Isparta MÜSİAD temsilciliğimizi açmayı planlıyoruz.”

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...