83 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

15 Haziran 2014 17:01

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı sona erdi. Isparta'da 83 bin 384 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, öğrencilere, "Bütün bir yılın yorgunluğunu tatilde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek değildir" diye seslendi

Öğrenciler dün yaz tatiline girdi.2013 – 2014 eğitim – öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Yılmaz Şener İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.

Dün saat 10:00’da başlayan törene; Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak, Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, öğretmenler öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Halk oyunları gösterisiyle başlayan törende bir konuşma yapan Yılmaz Şener İlkokulu Müdürü Ali Solmaz; okullarının 2 yıllık olmasına rağmen Isparta eğitim camiasında başarılarından sıkça söz ettiren bir okul haline geldiğini belirterek, bedenen, ruhen, ahlaken sağlıklı bireyler yetiştirme anlayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

“KISA ZAMANDA

BAŞARILARIMIZDAN SÖZ ETTİRDİK”

Müdür Solmaz; öğrenciler, öğretmenler ve velilere önemli mesajlar verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Okulumuz 27 derslikte 37 öğretmen, 5 destek personeli, 775 öğrenci ile faaliyetini sürdürmektedir. Okulumuz 2 yıllık okul olmasına rağmen gerek sportif, gerek kültürel, gerekse sosyal projelerde büyük yol katetmiş, Isparta eğitim camiasında başarılarından sıkça söz ettiren bir okul haline gelmiştir.

Bizim temel anlayışımız; gözbebeğimiz olan çocuklarımızı milli, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini bilen, benimseyen, koruyan; ailesini, vatanını, bayrağını ve tarihini seven; bedenen, ruhen, ahlaken sağlıklı; hoşgörülü düşünen, düşündüklerini cesurca ifade eden, kendisi ve çevresiyle barışık; sosyal ve bir üst öğretime hazır fertler olarak yetiştirmektir.

“ESAS OLAN, BİREYİN KABİLİYETİNE GÖRE

YÖN VERİP, ÜRETKENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR”

Sevgili Öğrenciler;

Biz öğretmenler gelişmenize etki eden faktörlerin, en etkilisiyiz Bunun bilincinde olarak birlikte çalıştığımız süre içerisinde sizlere; en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştık. Sizinle yorulup, yine sizin tatlı bakışlarınızla dinlendik. Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak, ne mutlu bize.

“SİZLERİ GÜZEL VE YARARLI İŞLERDE

 GÖRMEK EMEĞİMİZİN SEMERESİ OLACAKTIR”

Sevgili Öğrenciler;

Geleceğinize bir ışık tutar umuduyla son bir ders olarak, sizlere bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Tüm yaşam sürecinin içerisinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın. İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı, saygılı olun. Her yerde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı yeşertiniz. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek emeğimizin semeresi olacaktır. Tüm yaşamınızın değerli ailelerinizle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu geçmesini diliyor, hepinizi ayrı ayrı öpüyoruz. Sizleri çok seviyoruz.

“YETİŞTİRDİĞİNİZ ÖĞRENCİLERİN BAŞARISIYLA

 HER ZAMAN GURUR DUYABİLİRSİNİZ”

Saygıdeğer Öğretmen arkadaşlarım;

Unutmayınız ki eğitim; iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştirdiğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz.

“ÇOCUKLARINIZIN BAŞARISIZLIĞINI PROBLEM

 YAPMAYIN, BAŞARILARINI DA ABARTMAYIN”

Değerli Veliler;

Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın, başarılarını da abartmayın. Karnenin bir sonuç olduğunu unutmayın. Problemlerinizi bir aile sıcaklığı içinde çözmek, çocuklarınızın başarısını hep beraber paylaşmak en büyük arzumuzdur”.  

BAŞARILI OLMANIN EN ÖNEMLİ YOLU KENDİNE GÜVENDİR

Milli Eğitim Müdür Vekili Ceylan Çaylak da konuşmasında "2013-2014 Eğitim öğretimi yılını tamamladık. Bugün Isparta'da 83 bin 384 öğrenci karne aldı. Alınan bu karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri çalışmanın değerlendirmesi olacaktır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilirlik hedefine sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmaz olur. Başarılı olmanın en önemli yolu kendine güvendir. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatilde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak dinlenmek boşa vakit geçirmek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresinde sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz" dedi. 

EĞİTİM, İYİ YETİŞMİŞ EĞİTİMCİLERLE YÜRÜR

Öğretmenlere de seslenen Çaylak, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk'ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği hedefini daima diri tutmalıyız. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarmak için bayrağı bizden devralacaktır. Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Öğretmenlerin sabırlı, hoşgörülü bilge insan olması beklenirken, aynı zamanda yenilikleri takip eden bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir" diye konuştu.  

 Konuşmaların ardından okul korosu gösteri sundu. Daha sonra sınıflara geçilerek öğrencilere karneleri dağıtıldı.  Öğrenci velileri de çocuklarının karne heyecanlarına ortak oldu.

Bu haber 916 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...