SDÜ Sosyal Bilimlere Verdiği Destekle Örnek Oluyor

15 Haziran 2014 16:49

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerin Hayatımızdaki Yeri ve Önemi” konulu konferansta sosyal bilimci akademisyenlerle buluştu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansta, insanları yakından ilgilendiren sosyal bilimlerin önemine vurgu yapıldı. Sosyal bilimlerin bir ülke için hayati öneme sahip olduğunu dile getiren İbicioğlu, “İnsan içinde bulunduğu toplumun değerleriyle yetişir. Algı şeması da buna göre şekillenir. Dolayısıyla toplumsal bir olguyu kendi bakış açısına göre yorumlar.” dedi. Anadolu’nun yıllarca farklı zenginlikleri bağrında barındıran bir medeniyet havzası olduğunun altını çizen İbicioğlu, bu nedenle dünyanın hiçbir coğrafyasının kültürel ve tarihsel değerlerinin Anadolu ile kıyaslanamayacağını vurguladı.

Türkiye’nin kendisine ait değerleri dünyaya rol model olacak şekilde yeniden tasarlaması gerektiğini belirten İbicioğlu, “Ülkemizin güçlü sosyal bilimcilere ihtiyacı var. Türkiye güçlü olacaksa, gür sesiyle dünyaya haykıracaksa bunu başaracak olan sizlersiniz. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Sosyal bilimler alanında projeler üretelim, bir medeniyet projesini hep birlikte yeniden inşa edelim. Bizler sosyal bilimler alanında yapacağınız projelere destek vermeye hazırız.“ diye konuştu.

Bu haber 621 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...