Bir zamanlar Türkiye’nin gözbebeği olan Kemik Hastanesinin acı sonu..

13 Haziran 2014 16:28

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Osman Aydın, Türkiye’de bir dönemin efsane hastanelerinden biri olan Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin önümüzdeki yıl yatırım programına alınarak İlçe Hastanesi statüsüne dönüştürüleceğini duyurdu.

Bir zamanlar Türkiye’nin en gözde ihtisas hastaneleri arasında yer alan ve 1200 yatak kapasitesine kadar ulaşan Eğirdir Eklem ve Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde revizyona gidiliyor. Özellikle son yıllarda yılda 400 bin TL zarar eden ve yatan hasta sayısı da 20-30’lara gerileyen hastane için Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı.

75 YATAKLI İLÇE HASTANESİ OLUYOR

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, Eğirdir Eklem ve Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin önümüzdeki yıl yatırım programına alınacağını duyurdu. Burada 80 dönüm arazilerinin bulunduğunu ve arsa karşılığı yeni bir bina yaptırılabileceğini dile getiren Aydın, “Mevcut bina yeni deprem yönetmeliği açısından sıkıntılı. Aynı zamanda bu binayı yenilemeye kalksak sıfır bina yapmaktan daha pahalıya mal olacak. Bu yüzden yıkılıp yerine sıfır hastane yapılması planlanıyor” dedi. Yeni hastane ile ilgili kısa bilgiler veren Aydın, “Yeni Hastanemiz dal hastanesi olmayacak. 75 yataklı İlçe Hastanesi yapılması planlanıyor” diye konuştu.

BİR SÜRE DAHA DAL HASTANESİ GÖREVİ GÖRECEK

Öte yandan hastanenin yeni yapılmasıyla birlikte ilk etapta yeniden dal hastanesi gibi çalışacağını ve hasta kapasitesi yüzde 57in altına düştüğü anda bu statüyü yitirerek İlçe Hastanesi’ne dönüşeceğini bildiren Aydın, “Planlamamız da bu şekilde zaten. Eğirdir’de dal hastensi artık olmayacak. Ancak bu biraz zaman alabilir. Birkaç yıl içinde Kemik ve Eklem Hastalıkları Hastanesi ilçe Hastanesi modeline ödenecek” şeklinde konuştu.

HASTA KAPASİTESİ DİPLERDE

Bu arada yılda 400 bin TL zarar eden Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin bir zamanlar 1200 yatak kapasitesiyle çalıştığını ancak günümüzde 150 yatağı bulunmasına karşın 20 ya da 30 yatağın anca kullanıldığını belirten Aydın, “Yüzde 5’in altına düştüğü taktirde otomatik olarak dal hastanesi statüsünü kaybediyor. İnşallah yeni projemiz Eğirdir için güzel olacak” dedi.

 

Bu haber 892 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...