MERKO Gökçay Şubesini bugün açıyor

13 Haziran 2014 16:27

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, Valilik arkasındaki otoparkın içinde hizmet veren alışveriş merkezinin eski Sümerbank Caddesi’ndeki yeni yerlerine taşınacağını duyurdu. MERKO Gökçay Şubesi’nin açılışı bugün saat 15.00’da.

MERKO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özdemir, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere dün basın mensuplarıyla biraraya geldi. İlk olarak bugün Gökçay Şubesi’nin açılışını gerçekleştirileceklerini duyuran Özdemir, “Saat 15.00’da yeni yerimizi açıyoruz” dedi. MERKO’nun 44 yıllık bir mazisinin bulunduğunu ve Türkiye’de tek kooperatif olarak hizmet veren alışveriş merkezi olduklarını ifade eden eden Özdemir, “MERKO, 17 Ekim 1970 yılında kuruldu. Faaliyete geçmesi 1973 yılında oldu. 2014 yılına kadar 44 yıllık bir mazisi var. Burası bir tüketim kooperatifidir. İlk kuruluş amacı halkın odun ve kömür ihtiyacını karşılamaktır. Daha sonra gıdaya yönelmiştir. MERKO’nun ilk mekanı Kültür Sitesi’nin olduğu yerde eski Otogarın arkasında 60-70 metrekarelik bir dükkandan ibaretti. Otogar oradan kaldırılınca oranın tamamını Belediyeden kiralayarak hayatını sürdürmeye devam etti. 1980 yılında Kültür Sitesi’nin temeli atılınca MERKO, eski Çarşamba Pazarı’na taşındı. 2003 yılına kadar belediyecinin kiracısı olarak orada faaliyetlerini sürdürdü. 2003 yılında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın orada yeni bir projeye başlayınca biz oradan Vilayet arkasındaki otoparka taşındık. 2007 yılına kadar orada devam ettik.

“MERKO BİR ŞİRKET DEĞİL TÜKETİM KOOPERATİFİDİR”

2007 yılında Işıkkent Mağazasında altında mağaza, üstü düğün salonu olarak devam ettik. Şuana kadar çalıştığımız yerlerde hep kiracı olarak bulunduk. Daha sonra yönetimdeki arkadaşlarımızla görüşerek, MERKO’nun Mahrukatçılar Sitesi ve Çelebiler Mahallesi’nde birer deposu var. Çelebiler Mahallesi’ndeki deponun bitişiğinde 300 metrekarelik bir alan vardı. Orayı birleştirmek suretiyle altını mağaza, üstünü stüdyo daireler olacak şekilde bir proje hazırladık. 2013 yılının Haziran ayında buranın temelini attık. Mağazanın üstünde 20 stüdyo daire yapıyoruz. Amacımız öğrencilere Isparta’da kalacakları bir mekan sağlamak. Isparta’ya hizmet etmeye devam ediyoruz. MERKO, bir şirket değil tüketim kooperatifidir. Türkiye’de de emsali yoktur. Bu durumumuzu sürdürmeye uzun yıllar devam edeceğiz” dedi.

“ALTI ALIŞVERİŞ MERKEZİ ÜSTÜ STÜDYO DAİRELER OLACAK”

Öte yandan Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özkan ise bugün açılışı gerçekleştirilecek olan yeni şubeleri hakkında bilgi verdi.400 metrekareüzerinde inşaat yaptıklarını anlatan Özkan;, “Mağazanın üstünde 4 kat yaptık. Toplam1100 metrekarekullanım alanına sahibiz. Yaklaşık 1 milyon 300 bin liraya oraya mal ediyoruz.  Stüdyo dairelerimizi öğrencilerin yanı sıra kendisini genç hisseden yaşlılara, Isparta’ya yeni gelmiş evli, bekarlara da kiraya vermeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“2015 YILINA KADAR TAMAMEN BOŞALTMIŞ OLURUZ”

Diğer taraftan yeni şubelerini yapmalarındaki esas amaçlardan birinin de Valilik arkasındaki otoparkı terk etmek olduğunu ifade eden Özkan, “Dolayısıyla biz oraya mecbur olduğumuz için gitmiştik. Çünkü eski Çarşamba Pazarı’ndan çıkınca Belediye bize yer olarak otoparkı göstermişti. Otopark alanındaki 1000 metrekarelik dükkanımızı merkezi ve iş yapabileceğimiz yerlerde 2 tane 500 metrekarelik yer alarak bölmeyi düşünüyoruz. Oradaki alanı tamamen Belediyeye terk edeceğiz. Sanırım 2015 yılında taşınma süreci tamamlanır. Otopark çok yoğun kullanılmıyor. Sadece şehrin sıkıştığı saatlerde yoğun kullanılıyor gibi gözüküyor. Yerleşim, aydınlatma, hijyen ve daha güzel olursa otopark daha tercih edilebilir olur. Isparta’da ciddi otopark problemi var. Bizim boşaltmamızla bu sorun tamamen çözülmez ama bir katkısı olur. Merkezi yerlere otopark yapılsa Isparta daha rahatlar diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜLEREK BÜYÜMEK İSTİYORUZ

Bu arada hedeflerinin küçülerek büyümek olduğunu ifade eden Özkan, “Büyük dükkanlarla değil, tüketicilere hitap ettiğimiz yerlerde 300-400 metrekarelik spot tarzında binalar yapmak istiyoruz. 5-6 yıl içinde MERKO şube sayısını 5-6’ya çıkarmak istiyoruz” dedi.

Bu haber 1127 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...