“Galericiler Sitesi değil Villakent!”

13 Haziran 2014 16:23

Oto galeri sahipleri, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın inşaa ettiği Galericiler Sitesi’ne gitmemek için direniyor. Galericiler, yapılan 57 dükkanın kendilerine uygun olmadığını ve kira fiyatlarının 2000-2500 TL arasında seyrettiğini ileri sürdüler. Ayrıca Belediye ekiplerinin gitmeyenlerin dükkanlarını mühürlemeye başladığını iddia ettiler.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, oto galericilerin Galericiler Sitesi’ne taşınmasına, oto galericiler de Galericiler Sitesi’ne gitmemekte kararlı görünüyor. Boncukoğlu Otomotiv Sahibi Akın Demirparmak, Galericiler Sitesi’nin fiziki şartlarının kendilerine uymadığını söyledi. Yapıların adeta Villaları andırdığını ileri süren Akın, “Asfaltı kaldırıp ortaya havuz yapsak süper bir villakent olur burası” dedi.

“57 DÜKKANI SADECE 11’İ GALERİCİLERİN!”

Öte yandan Galericiler Sitesi’ndeki 57 dükkanın 5 tanesinin belediye, 5 tanesinin kooperatif ve geriye kalan 47 tanesinin üyelerin olduğunu ifade eden Demirparmak, “Ama bu 47 üyenin sadece 11 tanesi maliyeye kayıtlı oto galerici. Şuanda oradaki dükkân kiraları aylık 2000 ve 2500 lira. Otomobilci esnafımız şehrin göbeğinde en fazla 1000 lira kira veriyor. Bizden şu isteniyor; rantçıların ellerinde olan dükkanları gelin kiralayın, oturun diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanlığı’nın çıkardığı genelge var ama bu genelgeleri uygulayan Vilayet bizden başka yok” dedi.

“ANTALYA VE ADANA ESNAFINI DÜŞÜNÜYOR!”

Diğer taraftan Antalya ve Adana örneğini ortaya koyan Demirparmak, “Antalya’da Güvenlik Mahallesi, Turgut Reis Caddesi, Portakal Çiçeği Bulvarı, Kepez ve Muratpaşa’da işyerlerini açıp, dükkanlarını işgal ediyorlar. Orada bir uygulama yok. Kepez Belediye Başkanıyla görüştüm. Kendisi sosyal belediyecilik adına dernek başkanını çağırmış, bir fiil maliyeden otomobil vergi mükellefi olanların kaydını tut, listesini getir, Kepez’in üstünde size işyerleri yapacağım, isteyen kiralayacak, isteyen mülkünü satın alacak demiş. Dükkanları 70-80 bin liraya mal etmeyi düşünüyorum diyor. Aynısını Adana’da eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Yeşilova Mahallesi’nde yapmış. Dükkanların maliyeti 80 bin lira olmuş. Bizim burada rantçıların eline geçtiği için bizden 2 bin lira dükkan kirası istiyorlar. Dükkanların bölünmesi de söz konusu değil” diye konuştu.

“BİZE13 M. YÜKSEKLİK DEĞİL AÇIK ALAN, SERGİ LAZIM”

Bu arada yapılar hakkında bilgilendirmede de bulunan Demirparmak, şöyle devam etti; “Dükkan yüksekliği13 metre80 santim. Bizim otomobillerin maksimum yüksekliği1,5 metre. Bize açık alan, sergi lazım. Oraya dışardan bakın, ortadaki asfaltı sökün villalar şehri olmuş. Belediye bize arka taraftan yer alın diyor. Ama orası da rantçıların elinde.1500 metrekarearaziye 350 bin lira fiyat istediler. Isparta’daki esnafların elinde 4-5 arabalık sermaye var. En iyi esnafın elinde 150 bin lira sermaye var. Adana örneğindeki gibi belediye yapıp bize satsa razıyız.

“BU ŞARTLARDA ORAYA GİDEMEYİZ!”

Bu şartlarda oraya gidemeyiz, mağdur oluruz. Eğirdir, SDÜ yolunda farklı bir yer bize yapılabilir. Devlet bir fiyat belirler. Oralarda yerlerimizi alır ve dükkan yaparız. Yol paralel olmasına da gerek yok.Ya da belediye yapsın biz kiralayalım. Belediye Başkanımıza ilettik. Arka tarafta arazi alın yerinizi yapın dedi.

“GİTMEYENLERİN İŞYERLERİ MÜHÜRLENİYOR!”

İşyerlerimiz mühürlendi. Ya otomobilciliği bırak, ya siteye git ya da emlakçılık gibi farklı alana yönel deniyor. Isparta’da 280 tane vergi mükellefi olan otomobil alıp, satan esnaf var. Bunlardan en az 80 kişinin dükkanı var. Orada 57 dükkan var. Bu anlamda da yetersiz. İşyerleri kiraları ucuzlasa belki site dolar. Ama şuanda dolmadı. Ankara, İstanbul, İzmir’de uygulama yok. demek ki yöneticiler uygulamıyorlar.”

 

Bu haber 907 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...