“Sakin ama yaşam şartları iyi bir Isparta”

11 Haziran 2014 16:42

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta’nın; Çok büyük, kalabalık olması yerine mevcut yaşam şartlarının daha iyi olduğu bir yer olmasını hayal ettiğini belirterek “Sınırsız kalabalığın olduğu, kenar mahallelerinin oluştuğu sosyal dokunun bozulduğu bir kent olacağına mevcut yaşam şartlarının daha iyi olduğu bir kent olmalı. Benim hayalim bu” dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta’nın gelecek 50 yılını planlamaya çalıştıklarını açıkladı. Hedefindeki Isparta profilini ortaya koyan Engin, buna ulaşılması için yapılması gerekenleri de anlattı. 

“ISPARTA KALABALIK OLMAKTAN ZİYADE

YAŞAM ŞARTLARININ İYİ OLDUĞU BİR YER OLMALI”

Isparta’da istenilen hedefe ulaşılması için yol haritası belirlenmesi gerektiğini bildiren Engin, “Ancak bu rastgele olmamalı. İleri tarım uygulamalarının olduğu tarım kenti özelliğini hiçbir zaman kaybetmemeli. İkincisi eğitim kenti. Bu özelliği daha da artmalı. Bir Oxford, Cambridge gibi olmalı. Oxford dediğiniz yer 40-60 bin nüfuslu bir şehir. Isparta, çok büyük, kalabalık olması yerine mevcut yaşam şartlarının daha iyi olduğu bir yer olmalı. Benim hayalim bu. Sınırsız kalabalığın olduğu, kenar mahallelerinin oluştuğu sosyal dokunun bozulduğu bir kent olacağına mevcut yaşam şartlarının daha iyi olduğu bir kent olmalı” dedi.

“ÇEVRE DÜZENİ PLANI OLDU BİTTİYE GELİYORDU”

Öte yandan Isparta’nın geleceğini etkileyecek olan Çevre Düzeni Planı’na tüm kurumlardan 102 itiraz geldiğini aktaran engin, “Bizim talebimizle Çevre İl Müdürlüğü’nde toplantılar yapıldı. Sayın Valimize bu itirazları sunacağız. Şehrin geleceğini planlayan plan oldu bittiye getiriliyordu. Onaylanmak üzereydi. Bunu engelledik. Herkesin görüşünü rahatça anlatacağı platformlar oluşturulsun dedik. Sayın Valimiz geldikten 2 gün sonra olaya el attı. Planı durdurdu. Plan değerlendirildi, geniş katılımlı hazırlandı. Sonra Ankara’ya gitti ve onaylandı, itiraza çıkıldı. Toplumumuza yeterince bilgilendirme yapabilirsek, katılımcı oluyoruz. 102 itirazı sunacağız. Daha sonra nihai sonuç değerlendirilecek ve bakanlığa sunulacak.

Şehrin geleceğine ilişkin her konuda katkı sağlamaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“2050 YILINDA DOĞASI BOZULMAMIŞ, REFAH

DÜZEYİ YÜKSEK BİR ISPARTA İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Diğer taraftan Isparta’da ARGE, İnovasyon, Yenilikçi bir sanayinin olması için çabaladıklarını ifade eden engin, “Örneğin havacılığı gündeme ciddi anlamda biz getirdik. Daha önce konuşulmuş olabilir. Kara Havacılık Okulu’ndan uçak parçalarının üretildiği bir yere doğru gidiyor. Bu süreci daha profesyonel ve hızlı olarak fizibilitelerini yapmalıyız. Bunlar bacasız fabrika. 5 konuda 2050 yılında ilerlemiş, refah düzeyi yüksek, mutlu insanların olduğu, doğası bozulmamış bir Isparta olmalı. Buna yönelik çalışmalıyız” şeklinde konuştu.  

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...