Eğirdir’de Kentsel Dönüşüm İçin Düğmeye Basıldı

9 Haziran 2014 16:02

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün 30 Mart 2014 Yerel Seçimler beyannamesinde bulunan Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk adım dün Belediye Başkanlık makamında atıldı. Kentsel dönüşümün ilk olarak Seydim Mahallesi civarında yapılması planlanıyor.

Belediye Başkanlık makamında yapılan Kentsel Dönüşüm toplantısına Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Mimar Caner Ataseven, İş Bankası Müdüresi Bedia Sağlam, Eğirdir Belediyesi Fen İşleri Müdüresi Gülay Uysal, Mühendis Hülya Ertap, Mühendis İlkay Kaya, Şehir Planlayıcısı Berrin Bilginer, Peyzaj Mühendisi Nazlı Ünlü, Harita Teknisyeni Sabri Kaya hazır bulundu. 

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Eğirdir Belediyesi Fen İşleri, kentsel dönüşümün Eğirdir’e yarar ve zararları ile bu konuda ne gibi çalışma yapılabileceği konusunun yanı sıra Mimar Caner Ataseven ile  kentsel dönüşüm yaptırmak isteyenlerin kredilerden nasıl faydalanabileceği görüşüldü.

Toplantıda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl “ Modern bir şehircilik anlayışı ile bugün itibari ile kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başladık. Mimar Caner Ataseven Bey ile görüşerek kentsel dönüşüm hakkında bilgiler aldık. Seçimin kazanılmasının ardından gelen ziyaretçilerden dolayı fırsat bulmadığımız bu işlere, şu sıralar, bakma fırsatımız oldu. Uzun zamandır gelen ziyaretçilerimizin bana en çok sordukları sorular arasında olan kentsel dönüşüm için bir örnek yapı ile durumu halkımıza anlatacağız. Bunun için bugünkü toplantıda Seydim Mahallesi civarından kentsel dönüşüm projesi başlatma fikrini aldık. Arkadaşlarımız bu bölgedeki çalışmalarına başlayacaklar, yapılacak bu çalışmaların ardından mahalledeki ev sahipleri ile önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak kendilerine kentsel dönüşümü anlatacağız ve fikirlerini ve düşüncülerini öğrenip başvurularını alacağız.” şeklinde konuştu.      

 

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...