Teknoloji Fakültesi ilk mezunlarını verdi

9 Haziran 2014 16:00

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 2013- 2014 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan törende, Üniversitemizi sosyal ve kültürel yönden tanıtmak amacıyla Kurumsal İletişim Merkezi tarafından hazırlanan tanıtım filmi izlendi ve Halk Oyunları Kulübünce bir gösteri sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi İmalat Bölümü Birincisi Altay Yeşilgönen, özveri ve emek dolu üniversite hayatını bitirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek eğitim öğretim süresince kendisini her konuda destekleyen ailesi ve hocalarına teşekkür etti.

Elektrik- Elektronik Bölüm Birincisi ve aynı zamanda Fakülte Üçüncüsü Mustafa İnce de, mezuniyetten sonra yeni kapıların açılacağı bir döneme girdiklerini belirterek “Hayatımıza yeni sayfa açarken eğitim hayatını kapatmanın da hüznünü yaşıyoruz. Bizleri bilgiyle donatan, ufkumuzu açarak bizi geleceğe hazırlayan hocalarımıza ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen ailelerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmasına Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar” sözüyle başlayan Fakülte birincisi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Esin Erden ise aldığımız eğitim ışığında ülkemizin geleceğine katkı sağlayacaklarına duydukları inancı dile getirdi.

Fakülte hakkında bilgi veren Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İpek, Fakülte olarak ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. İpek, teknoloji fakültelerinin sanayileşme hedeflerine uygun şekilde eğitimin dönüşümüne katkı sağlamayı, bilgi- beceri- yetkinlik- teknoloji- AR-GE anlayışına destek veren bir Mesleki Teknik Eğitimini uygulamaya geçirmeyi, iş gücünün niteliğinin artırılmasına katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Sözlerine geleceğin garantisi bireyleri yetiştiren öğretim üyeleri ve ailelere teşekkür ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, öğrencilere “Kendinizi geleceğin şartlarına göre yetiştirin. Üniversite- sanayi işbirliği açısından çok büyük donanımlara sahipsiniz, gelişen bilgiyle, dünya dinamikleriyle hareket etmelisiniz. Eğer siz kendinizi yenilemezseniz piyasa sizi dışarı atacaktır. Kariyer planlaması yaparken de kendi özelliklerinizi çok iyi analiz etmelisiniz. Seçkin özelliklere sahip olan, donanımı yüksek insanlar her yerde iş bulabilirler” mesajını verdi. 

Konuşmaların ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay da telekonferans yoluyla öğrencilerle buluştu.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi, mezuniyet andı okundu ve kepler fırlatıldı.

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...