Üzüm Pazarı’nın yıkılmasında ek süre talep edilecek

7 Haziran 2014 10:42

Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan, Haziran ayı son toplantıda Üzüm Pazarı konusunu gündeme getirdi ve bazı tavsiyelerde bulundu. Başkan Günaydın da çatının sökülmemesini esnaflardan daha istediğini Vali Vahdettin Özkan’ın da girişimleriyle ek süre talep edilerek burayla ilgili yeni bir çalışma yapılacağını duyurdu.

Belediye Meclisi Haziran ayı son toplantısında Üzüm Pazarının üst örtüsü konusu gündeme geldi. AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Özkan buradaki esnafın çok dertli olduğunu söyledi. Buranın çatısının kaldırılmasıyla birçok sorunun da beraberinde geleceğini ifade eden Özkan, ‘’Üzüm Pazarı, Ispartamızın tek tarihi ve en eski çarşısı. Burada yaklaşık 120 esnafımız ve 3 bin ekmek yiyen vatandaşımız var. Cuma namazından önce esnaflarla görüştüm. Esnafımız çok dertli. Burası 1992 yılında koruma amaçlı alınmıştı. 1996 yılında buranın üstü kapandı. Geçen 15 yıl içinde çarşının üstünün kapatılması istendi. Esnaf burada ilk önce Isparta İdare Mahkemesine daha sonra da Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Ancak olumsuz karar çıktı. Eğer çatıyı kaldırırsak altyapısı bunu kaldıracak durumda değil. Oluk ve yağmur boruları iptal edilmiş durumda.

Anıtlar Kurulu, koruma amaçlı imar planı istemişti. Belediye bununla ilgili bir çalışma henüz yapamadı. Bunu yaparsak hem esnafımız bu çatı kalktıktan sonra ne yapılacağını bilir, hem de biz 2 ay sonra burayı yaparız’’ dedi.

‘’VALİ ÖZKAN BİR ÇARE BULDU GALİBA’’

Öte yandan konuyu Vali Vahdettin Özkan’a ilettiklerini ve çare aradığını söyleyen Başkan Günaydın ise ‘’Buldu galiba. İnşallah kaldırmayacağız. Ben çarşının üstünün sökülmesini istemiyorum. Ama mevzuattan biz yargılandık. Üstü kaldırılmadı diye imar birimi ve ben yargılandık. O davadan birkaç gün önce beraat ettik. Neredeyse orada tehlike vardı. Orada taşın altına elimizi soktuk. Sen rahat ol Kadir. Fazlasını yapıyoruz. Bu benim boyutumu aştı. Valimiz bir çözüm arıyor. Çok titiz olarak bu konuda duruyoruz. Çünkü arkasında esnafımız var’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...