3 yıllık temizlik ihalesi yapılacak

7 Haziran 2014 10:40

Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında temizlik ihalesinin 3 yıllığına ihale edilmesi ve SS. 18 nolu Özel Halk Otobüslerinin yıllık çalışma bedellerinin kaldırılması teklifleri kabul edilirken, otobüs, kamyoncu ve servis şoförlerinin dinlenme alanı teklifi reddedildi.

Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumlarının son toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıda Pazartesi günü komisyonlara havale edilen maddeler okunarak, oylandı.

3 YILLIK TEMİZLİK İHALESİNE ÇIKILACAK

Buna göre temizlik ihalesinin 3 yıllık ihale edilmesi maddesiyle ilgili komisyon raporunu okuyan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Gökdoğan, “5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesine göre gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmeleri suretiyle ihaleye çıkabilir. Buna göre 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile ihale yapılacak olan Şehir içi Temizlik Hizmet Alımı işinde 2015 yılı ödeneğinden toplam maliyetin 1/3’ü (%33,33) 2016 yılı ödeneğinden toplam maliyetin 1/3’ü (%33,33) ve 2017 yılı ödeneğinden toplam maliyetin 1/3’ü  (%33,33) bütçesinden harcanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi. Yapılan oylamada temizlik ihalesinin 3 yıllığına ihale edilmesi maddesi oybirliği ile kabul edildi.

KAMYONCU, SERVİS VE OTOBÜSÇÜLERİN TEKLİFİNE RET

Öte yandan Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası’nın kamyoncu, servis ve özel halk otobüslerinin servis yapamadıkları zamanlarda duraklayabilecekleri ve şoförlerin istirahat edebilecekleri alanların imar planında ayrılması teklifi komisyon tarafından uygun bulunmadı. İmar Komisyonu Başkanı Akif Aslan, ‘Belediyemize bir alan ve ne kadar bir ihtiyaç olduğu yönünde bir talep yapılmamış olması nedeniyle teklif uygun bulunmamıştır” dedi. Bu karar mecliste yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

YENİ OTOBÜS ALIMLARINA TEŞVİK İÇİN YILLIK ÇALIŞMA BEDELLERİ KALDIRILDI.

Diğer taraftan SS. 18 nolu Özel Halk Otobüslerinin yıllık çalışma bedellerinin kaldırılması teklifi de komisyon tarafından uygun bulundu. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Havva Gökdoğan, “Yenilenen araçların çıkartılan son kanun hükümlerine uygun olduğu, şehir trafiğinde egzoz gazı, engelli ve yaşlı vatandaşları memnuniyeti ve verilen diğer hizmetler gibi konularda olumlu durumların gözlendiği görülmüştür. 2014 yılı için 04.03.2014 tarih ve 260 sayılı encümen kararının iptal edilmesine ve 2014 yılında alınacak olan yıllık çalışma bedelinin kaldırılması komisyonumuzca araç yenilemeyi teşvik kapsamında uygun bulunmuştur. Karar 2014 yılını kapsamaktadır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...