Tes-İş´te kongre heyecanı

7 Haziran 2014 10:37

Türk-İş'e bağlı Tes-İş Sendikası Isparta Şubesi'nin 10. Genel Kurulu bugün yapılacak. Şube Başkanı Osman Korkmaz, 1320 üyesi bulunan sendikanın genel kurulunun hayırlı olması temennisinde bulundu. Korkmaz, sulama birliklerinin yaşadığı enerji sorununun, kapalı sulama sistemine geçilmesiyle çözülebileceğini söyledi.

Isparta, Afyonkarahisar, Budur ve Denizli'de TEDAŞ, TEİAŞ, DSİ ve sulama birliklerinde yetkili olan Tes-İş Sendikası Isparta Şubesi bugün olağan genel kurula gidecek. Şube Başkanı Osman Korkmaz, genel kurulun bugün Barida Otel'de saat 10:00'da yapılacağını söyledi.  1320 üyesi bulunan sendikanın genel kuruluna 20 şube yöneticisi ve genel merkezden 5 yöneticinin katılacağını kaydeden Korkmaz, genel kurulun başta Türkiye olmak üzere Tes-İş'e ve Isparta'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

SULAMA BİRLİKLERİ

KAPALI SİSTEME GEÇMELİ

Sulama birliklerinin enerji borçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Korkmaz, ‘’Biz Senirkent, Atabey, Aksu Yılanlı, Afyon Selevir, Afyon Seyitler ve Emirdağ Çıldırın sulama birliklerinde 155 çalışanla örgütlüyüz. Bugün sulama birliklerimizin en büyük sorunu üreticilerden sulama paralarını toplayamamalarıdır. Dolayısıyla elektrik borçlarını ödeyememektedirler. Bölgemizde elektrik dağıtım işi özelleştiğinden özel sektör borçların tahsili konusunda dikkatli davranmakta ve sıkı takip etmektedir. Borcunu ödemeyen sulama birliklerinin elektriği de kesilmektedir.  Sulama birlikleri 50 yıl önceki sulama sistemine göre çalışmaktadır. Su kaybı ve enerji harcaması bu yüzden fazla. Çözüm kapalı devre sulama sistemine geçilmesidir. Bu sisteme geçildiğinde sulanan alan üç katına çıkacak, enerji bedeli külfeti azalacaktır.  Bu durum birliklerimize maddi olarak rahatlama getirecektir. Örneğin, Afyon Seyitler'de sulama birliği kapalı sisteme geçiyor. 15 bin dekar alan sulanırken bu sayede 70 bin dekarlık alan sulanabilecek.  Şu anda Senirkent Atabey sulama birlikleri borçlarını ödedi. Bizim örgütlü olduğumuz sulama birliklerinin borcu bulunmuyor’’ bilgisini verdi.        

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...