SDÜ Botanik Bahçesi´nde Erguvanlar Çiçek Açıyor

6 Haziran 2014 15:12

Süleyman Demirel Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi, “Erguvanlar Çiçek Açıyor” adlı TUBİTAK Projesiyle ilköğretim öğrencilerine doğa sevgisini aşılıyor.

Proje kapsamında IYAŞ Selçuklu Ortaokulu 5. ve 6. sınıf öğrencileri, velileri ve aynı okulda görev yapan öğretmenler, Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki bitkileri tanıyarak canlı ve cansız varlıkları gruplandırıp tanıyor.

Etkinlikte bir konuşmayapan Vali Yardımcısı Tahir Demir, tabiatla birlikte insanların çok iyi işler başarabileceğini söyleyerek bilgisayar ve internet bağımlısı gençlerin zaaflarından bahsetti; öğrencilerin bilime yoğunlaşamadığını; hayatı bilime uyarlayanların başarılı olabileceğini belirtti. Demir öğrencilere, “Kendinizi yetiştirmelisiniz, tembellikten kendinizi kurtarmalı zamanın kadrini bilmeli, hem kendinize hem de insanlığa faydalı olmaya çalışmalısınız” mesajını verdi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan da bilimin ışığında gençlerin doğayı tanıma, doğada kendini bulma, çevre hassasiyeti oluşturma ve sosyalleşme yönünde gençlere katkıları olan bu tür projelerin gençlerin daha yetenekli, kendini şekillendirmesi yönünde bir alt yapı oluşturma imkanı sunduğunu dile getirdi.

Genç yaşta doğayı tanıma imkanı sunan projenin öneminden bahseden Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı da doğadaki her şeyin bir görevi olduğunu; hayatımızdaki yer alan pek çok şeyin de doğadan elde edildiğini vurguladı.

 

 

Bu haber 1264 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...