“Nasıl olur da alt edebiliriz düşünüyorlar!”

5 Haziran 2014 15:37

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi siyasi partilerde hareketlenmelere başladı. Geçtiğimiz gün CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Ortak aday ağır basıyor. Böyle olursa seçimde MHP’yle kol kola gireriz” açıklamasında bulunmuştu. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da “Diğer partilerin arayış içerisine girmesi Türk siyaseti açısından hazin bir tablodur. Dönüp kendi siyasetlerine bir baksınlar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partiler de yavaş yavaş gündemi ısıtmaya başladı. Geçtiğimiz gün CHP il Başkanı Vedat Şenol, gazetemiz aracılığıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak adayın ağır bastığını ve muhtemelen CHP ile MHP’nin seçime ortak gireceklerini açıklamıştı. Hatta Şenol, “Seçimde MHP ile kol kola bile girebiliriz” demişti. Bunun üzerine muhalefete göndermede bulunan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, artık bu milletin Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçebilecek iradeyi AK Parti önderliğinde ele aldığını belirtti.

“DİĞER PARTİLERİN ORTAK ADAYI BİZİ İLGİLENDİRMEZ”

Son gerçekleştirilen referandumda Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesinin ‘Evet’ oylarıyla belirlendiğini bildiren Zabun, “Artık bu millet kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçebilecek iradeyi AK Parti’nin önderliğinde ele almıştır. Bugün ortak ve çatı aday arayışı içerisine giren ekipler dün maalesef o referandum oylamasında bu milletin Cumhurbaşkanı seçmesinin yeterli olmadığını ifade ederken AK Parti ısrarla bu iradenin millete teslim edilmesi gerektiğini savunmuştur” dedi. Diğer partilerin tavır ve yaklaşımları, ortaklıkları, çatı ve ortak adaylarının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Zabun, “Onların bu sürecine biz dahil olmayız. Bizim partimizin yetkili organları 3 aydır bu konuda istişareleri yapmaktadır. Yakında adayımız açıklanacaktır. Ben inanıyorum ki ilk turda milletimiz yanında duran kendi iradesine sahip çıkan bugüne kadar sadece millete dayanan AK Parti’nin adayını destekleyecek ve seçecektir. Diğer partilerin bu arayışların içerisine girmesi Türk siyaseti açısından hazin bir tablodur. Kendi varlıklarını ve dirayetlerini ortaya koyamayanlar sadece milletle yürümüş olanlar, yönetme iradesinin karşısında başka güç tanımayan AK Parti siyasetine karşı acaba nasıl olur da bunu alt edebiliriz düşüncesiyle yapılan hareketlerden başka bir şey değildir. Bu Türk siyaseti için gerek CHP, gerek MHP gerekse diğer partiler için hazin bir tablodur. Aslında dönüp kendi siyasetlerini kendi açılarından ele alıp, değerlendirip bir check etmeleri gerekir” diye konuştu.

“BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN CUMHURBAŞKANI OLMASINI ISRARLA İSTİYORUM”

Öte yandan kişisel olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını ısrarla istediğini dile getiren Zabun, “Kendisi gerekli istişare kurullarını tamamladıktan sonra bu açıklamayı yapacaktır. Ama açıklama yapmadan bizim bir şey söylememiz uygun olmaz. Ama Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını bu milletin ideallerine ulaşması, büyük bir ülke olması ve bu milletin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü yarınlara ulaşması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“DUBLE YOLU NASIL TÜRKİYE’NİN HER TARAFINA HER YERİNDE

YAPTIYSAK DEREBOĞAZI YOLUNDA DA YAPARIZ”

Diğer taraftan yine muhalefetin son günlerde Dereboğazı Yolu’nda meydana gelen kazaların tek sorumlusunun AK Parti’yi göstermesini de ele alan Zabun, şöyle devam etti; “Bunları söyleyen insanların geçmişlerine bir bakmaları lazım. Onların bıraktığı seviyede kalmış olsaydı bu ülkenin yolları Türkiye’nin her yeri kan gölüne dönerdi. Onların hayallerinde bile yoktu. AK Parti duble yola ilgili projesini daha henüz Sayın Başbakanımız seçime girmeden 2002 yılında seçim öncesi programlarını açıklarken ifade ettiğinde ben çok iyi hatırlıyorum onlar dalga geçiyorlardı. Dönüp o sözleri bir hatırlamaları lazım. Onların hayalleri yetişemiyordu. Türkiye’deki duble yol çalışmaları ne onların hayallerinde vardı ne de gündemlerinde vardı.

“BUNLAR CAHİLANE YAKLAŞIMLAR!”

Isparta dahil tüm Türkiye’de hedeflerimizin çok üzerinde duble yol çalışması yaptık. Orayı gören İstanbul, Ankara, İzmir ulaşımını neden görmüyor? Ispartalı Ankara’ya giderken duble yoldan gitmiyor mu? Biz nasıl Türkiye’nin her yerinde bu çalışmayı gerçekleştirdiysek Dereboğazı yolunda duble yol yapacak olan bizim iktidarımızdan başkası değildir. Daha önce kamuoyuna açıkladık. Dereboğazı programa alınmıştır. 2 etapta yapım ihalesi gerçekleştirilmiş ve çalışmalar başlamıştır. Aradaki bölgede ise proje ihalesi yapılmaktadır. Birileri harita üzerinden spekülasyon üretmeye çalışıyor. Bir defa süreci bilmiyorlar. Bunlar cahilane yaklaşımlar. Proje ihalesi gerçekleştirilmeyen, yolun hangi standartlarda hangi güzergahtan geçişi belli olmayan  bu ihale tamamlanmayan bir sürecin haritaya işlenmesi söz konusu olmaz ki. Bakanlığımızla yaptığımız görüşmelerde bize bildirilen arada kalan bölgenin proje ihalesine çıkılmıştır. Bu proje ihalesine çıkıldıktan sonra haritaya işlenecektir. Yapım ihalesine de çıkılacaktır. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Dereboğazı yolunu yapmakta bizim iktidarımızın işidir.”

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...