Bedre Plajı Defterdarlığın sorumluluğunda çıktı!

4 Haziran 2014 18:24

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir tarafından kaderine terkedilmiş olan Bedre Plajına yönelik çalışma yapılması konusunda komisyon, raporunu tamamladı. Komisyon plajın sorumluluğunun Defterdarlıkta olduğu belirtilerek, dinlenme tesisleri ve arsasının amacı doğrultusunda hizmete sunulması yönünde İl Özel İdaresince yapılacak bir şey olmadığı belirtildi.  

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Bedre Plajının kaderine terk edilmiş durumda bulunduğunu belirterek,  bu sebeple söz konusu tesisin yap-işlet-devret modeli kapsamında müstecire ihale edilmek suretiyle amacı doğrultusunda hizmete sunulmasının sağlanması yönünde teklif sunmuştu.

Meclis komisyonları bu konuda çalışmalarını tamamladı. Raporda 86 bin645 m2taşınmazın; Maliye ve Gümrük Bakanlığının 07.08.1985 tarih ve 30582 sayılı olurları ile turizm amaçlı, kamu yararlı dinlenme ve plaj tesisleri yapılmak üzere Isparta İl Özel İdaresi adına tahsis edildiği, ancak Maliye Bakanlığının 3 Eylül 2013 tarih ve 34137 sayılı olurları ile söz konusu taşınmazın kesinleşmiş kıyı kenar çizgisi içinde kalmasından dolayı tapudan terkin işleminin yapılması gerekçesiyle tahsisinin iptal edildiği  belirtildi.  Bu nedenle İl Defterdarlığının sorumluluğu altında  bulunan plaj, dinlenme tesisleri ve arsasının amacı doğrultusunda hizmete sunulması yönünde İl Özel İdaresince yapılacak bir çalışmanın bulunmadığı  ifade edildi.

 

 

Bu haber 995 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...