“Mücadelemiz her şart altında sürecek”

4 Haziran 2014 16:20

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban, 2015 yılında yapılacak olan Toplu Sözleşme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yetki alacak olan sendikanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “memur ve emeklilerin tekrar satılmasını, devlet memuru sıfatının kaldırılmasını, iş güvencesiz olmasını istemiyoruz” dedi.

Balaban’ın açıklaması şöyle: “Yetki dönemi olan 15 Mayıs tarihi artık geride kaldı. Türkiye Kamu-Sen yine gücüne güç katarak yoluna devam etmeyi başarmıştır. Gayri ahlaki yöntemlere rağmen dimdik ayakta durmaya devam ediyoruz.  450 bini aşan sayımızla bundan sonra ki süreçte de yine Türkiye’nin en etkin ve güvenilir Sivil Toplum Örgütü olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.

2015 yılı Toplu Sözleşmenin yapılacağı yıldır. Bu sebeple 2015 yılında yetkili olacak Konfederasyon çok önemlidir. 2013 yılında yaşanan toplu sözleşme rezaletini tekrar yaşamak istemeyenler, satılmak istemeyenler şapkayı önüne koymak zorundadır. Türkiye Kamu-Sen tüm mücadele azmi ve isteğiyle buradadır. 2015 yılında memur ve emeklilerin tekrar satılmasını, devlet memuru sıfatının kaldırılmasını, iş güvencesiz olmasını istemiyoruz. Bunu sağlamak için Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesinin herkes tarafından görülmesi bu haklarımızı korumak için vazgeçilmez öneme sahiptir. İnanıyorum ki, tüm kamu çalışanları er veya geç kendilerine kurulan tezgahı görecek ve sarı sendikalara gereken cevabı verecektir.

Memurların 2013 yılındaki gibi bir ucube toplu sözleşmeye reva görülmemesi, enflasyon farkı hakkının ellerinden alınmaması için her türlü çabayı göstereceğiz. Mücadelemizi her şart altında sürdürecek ve bulunduğumuz noktadan çok daha ileriye gideceğiz. Türkiye Kamu-Sen, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da memurların hakları için meydanlara inmekten çekinmeyecektir.

Zorlukları ve içinde bulunduğumuz şartları çok iyi biliyoruz ama zorluklar bizi asla yıldırmayacak. Bizler tesadüfler neticesinde bir araya gelen insanlar değiliz. Hepimiz görev ve sorumluluklarımızı çok iyi bilen bireyleriz.

Mart ayında yürürlüğe giren yasa ile Okul Müdürü ve Müdür Yardımcılarının görevleri 13 Haziran da sona erecek. Yöneticilerimiz huzursuz. Bazı sendikaların kendilerine üye olmaları durumunda yöneticiliklerinin devam edeceği hususunda kendilerine telkin ve tavsiyelerde bulunduklarını beyan ettiler.

Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İlyas Can ile bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede müdürümüz bize; "Arkadaşlarımız rahat olsunlar, kimsenin sendikasına bakmadan bu işi halledeceğiz. Önemli olan arkadaşların başarılı olmalarıdır" diyerek güvence verdi. Biz de kendisine teşekkür ederek lâyık olanların bu görevi yapmalarında gösterdiği incelikten dolayı teşekkür ettik. Konu ile ilgili Anayasal süreç devam etmekte olup yeni yasanın uygulanmasında arkadaşlarımızın hak kaybına uğramaması için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz”.

 

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...