Başvurular 16 Haziran’da başlıyor

3 Haziran 2014 16:09

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerine öğrenci alınmasına ilişkin takvimi açıkladı. Buna göre bu okullara başvurular 16-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Sınava girecek olan öğrencilerin listesi ise 30 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında okulda ya da internet sayfasında ilan edilecek.

Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri’ne öğrenci alım takvimi açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu okulların 9. sınıflarına öğrenci alınmasına ilişkin iş ve işlemleri duyurdu.

SADECE BİR TANESİNE BAŞVURULABİLECEK

Okullara başvuru ve kayıt şartları şu şekilde;

-Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulunun 8. sınıfını bitiren öğrenciler öğrenim belgesi, dilekçe ve bir adet fotoğraf ile birlikte öğrenim görmek istediği alanın bulunduğu okul müdürlüklerinden sadece birine başvuruda bulunacaktır.

-Başvurular 16-27 Haziran 2014 tarihleri arasında doğrudan veya posta yoluyla ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Okul müdürlüklerince, sınav giriş belgesi düzenlenecek ve alanlara göre sınava girecek öğrenci listeleri 30 Haziran-04 Temmuz 2014 tarihleri arasında okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.

-Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı bölümler bazında 07-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında tek aşamalı olarak komisyonlar marifetiyle yapılacaktır.

-Öğrenci seçimi, yetenek sınavının yüzde 70’i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Değerlendirmeler, bölümler bazında sınav değerlendirme ölçütleri çizelgesi ve sınav değerlendirme çizelgesinde yer alan esas ve ölçütler doğrultusunda yapılacaktır.

- En yüksek puandan aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar asil ve yedek liste 11 Temmuz 2014 mesai bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.

-Öğrencilerin kesin kayıtları, 14-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

- Kesin kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 18 Temmuz 2014 tarihinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilerek ayrıca öğrenci velilerine bildirilecektir.

- Yedek listeden kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 21-23 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. Açık kontenjan kalması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtları 24-25 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacaktır.

KONTENJANI DOLDURAMAYAN

OKULLAR YENİDEN SINAV YAPACAK

Öte yandan buna rağmen açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan veya yedek listesi olmayan okulların; 31 Temmuz-6 Ağustos 2014 tarihleri arasında Valilikçe belirlenecek takvim çerçevesinde, aynı usulle sınav yaparak öğrenci alacak. Yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ise sadece yedek listenin dışında kalan açık öğrenci kontenjanı için sınav yapacaklar.

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...