“Yapamaz dedikleri projeyi yapıyorum!’’

2 Haziran 2014 17:12

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni yapacağı otopark projeleriyle birlikte yer üstünde bir tane park edilmiş araç görülmeyeceğini ileri sürdü. Günaydın, araçlardan boşalan yol kenarlarına ise bisiklet ve yürüyüş alanı yapacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çeşitli bölgelerde her biri en az 400 araçlık 12 tane otopark yapılacağını açıkladı. Projeyi 3 yılda bitirmeyi planladığını ve bu konuda SDÜ’den de faydalandıklarını ifade eden Günaydın, ‘’Trafik sorununu büyük ölçüde çözeceğiz’’ dedi.

‘’BANA MÜMKÜN DEĞİL YAPAMAZSIN DEDİLER’’

Bu projeyi ilk anlattığında kendine ‘’Mümkün değil yapamazsın’’ dediklerini hatırlatan Günaydın, ‘’Herkesin yapamaz dediği, mümkün değil yapamazsın dedikleri bir projemiz vardı. Şimdi o projeye başladık. Artık şehrin ana merkezinde geniş bir çerçevede park edilmiş bir araç olmayacak. Hepsi otoparklarda olacak. Araçları kaldırdığımız zaman boşalan yerlere de yaya ve bisiklet yolları yapılacak. Trafik sorununu ancak böyle çözeriz. Akıcı bir trafik projesi çiziyoruz. Şu anda 3 tane yeraltı otoparkları ve yer üstü otoparkların projelerini çizdik. SDÜ'den de bu konuda faydalanıyoruz. Akıcılık planıyla beraber en az 12 tane otopark yapılacak. Bunlarda en az 400 araçlık olacak. Çarşının her yerinde otopark levhaları olacak.

‘’TRAFİK SIKIŞIKLIĞI TARİH OLACAK’’

Merkezdeki trafik sıkışıklığını tarihe gömeceğiz. Birden 3 tane büyük otopark ihalesine başlıyoruz. 3 senede otoparklar bitmiş olacak. Böylelikle şehirde hiç bir araç görülmeyecek. 81 ilin en büyük sorunu trafik ve otopark sorunudur. Bunu başarabilirsek diğer 80 ilimize de yayılmasını ve örnek olmasını istiyoruz’’ dedi. 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...