ABD Heyetinden Başkan Günaydın’a ziyaret

2 Haziran 2014 16:44

ABD’nin Florida Eyaleti Senatörü Rene Garcia, Türk Amerikan Ticaret Odası (TACC) Başkanı Fatih Beyhan, belediye başkanı ve üniversite rektörü başta olmak üzere hukukçulardan oluşan bir heyet Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete Türk Amerikan Ticaret Odası Başkanı Fatih Beyhan, Florida Eyalet Senatörü Rene Garcia, hukukçu Carlos Martinez, hakim Ivonne Cuesta, Rivera Beach Belediye Başkanı Thomas Masters, Doral Belediyesi Meclis Üyesi Bettina Rodriguez Aguilera, NortBay Belediyesi Meclis Üyesi Jorge Gonzalez, PalmBeach State Üniversitesi Rektörü Dennis Gallon başta olmak üzere 15 kişilik bir gurup Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Çeşitli hediyelerin takdim edildiği, karşılıklı görüş alışverişlerinin gerçekleştirildiği görüşmede konuşan Rivera Beach Belediye Başkanı Thomas Masters Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve Isparta’da bulunmaktan dolayı da büyük şeref duyduğunu belirtti. Türkiye’de ilk tanıştığı Belediye Başkanının Yusuf Ziya Günaydın olduğunu kaydeden Masters karşılıklı işbirliği yapma davetinde bulundu. Masters, “İlişkilerimizin devam etmesini diliyorum. Isparta Belediyesi’ne kardeş şehir olmak için teklifte bulunuyorum” dedi.

NortBay Belediyesi Meclis Üyesi Jorge Gonzalez de Türkiye’ye gelmeden önce ve geldikten sonraki düşüncelerinin tamamen değiştiğini, belediyenin yatırım ve çalışmalarını gördükten sonra da ayrıca mutlu olduğunu ifade etti. Gonzalez, “Şehirlerarası işbirliğine daima hazırız. Türkiye’yi bu kadar bilmiyorduk. Barış adına çalışmaların devam etmesini ve Isparta başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Ardından konukların gerek Isparta, gerekse belediye olarak yönelttikleri sorulara cevap veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, misafirlerin Isparta’da bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Günaydın, misafirleri her daim Türkiye’de ve Isparta’da görmekten mutlu olacağını aktardı. ABD’de bulunduğunu kaydeden Başkan Günaydın, “Sizlerle tekrar birlikte olmaktan mutluyum. Karşılıklı görüş alışverişlerine, işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim” görüşlerinde bulundu.

Görüşmede Isparta Belediyesi’nin yatırımları, şehrin doğal ve kültürel zenginlikleri başta olmak üzere turizm potansiyeli ve ekonomisi yönünden karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...