Kuveyt Heyetinden, Direkt Uçuş Öncesi Antalya’ya Tam Not

2 Haziran 2014 16:28

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), her çalışmasında olduğu gibi sektörün aktörleriyle hareket ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Air Arabia’nın desteğiyle gerçekleştirdiği Kuveyt fam-trip (tanıtım turu) programı tamamlandı. Aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu yüksek cirolara sahip Kuveytli 9 seyahat acentesi yetkilisi ile basın mensubundan oluşan konuk heyet, Antalya, Manavgat, Side, Alanya, Belek, Kundu ile Kemer’i gezdi, Alanya’da tekne turu yapan, şelaleleri, doğal güzellikleri ve özellikle villa konsepti bulunan tesisleri yerinde gördü. Körfez pazarı ile yakın çalışmalarda bulunan Antalyalı seyahat acentesi yetkilileri ile ikili görüşmeler yapan Kuveyt heyeti, önemli bağlantılar kurduklarını ve bölgeye hayran kaldıklarını ifade edip yeni tur çalışmaları sözü vererek ayrıldı.

Sürdürülebilir turizm ve bölge ağırlıklı yeni tur programlarının oluşturulması, Antalya’ya harcama alışkanlıkları yüksek nitelikli turist çekmek ve kaynak ülkeleri çeşitlendirmek hedefiyle hareket eden BAKA, sektörün aktörleriyle birlikte başardığı 29 Temmuz’da başlayacak Sharjah-Antalya direkt uçuş seferleri öncesinde çalışmalarını sürdürüyor. BAE havayolu firması Air Arabia’nın doğrudan Antalya uçuş kararı almasını sağlayan BAKA, Katar Doha, Kuveyt ile Birleşik Arap Emirliği (BAE) Dubai, Abu Dhabi ve Sharjah’daki Körfez Ülkeleri Road Show (Tanıtım Günleri) Programı sonrasında ikinci fam-trip (tanıtım turu) programını gerçekleştirdi. BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia’nın destekleri, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Alanya Liman Başkanlığı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliği ve Mardan Palace Hotel’in katkılarıyla BAE’nin ardından Kuveyt Fam-Trip (tanıtım turu) düzenledi.

Yüksek cirolara sahip 9 seyahat acentesi sahipleri ile yetkilileri ve bir editörden oluşan Kuveyt heyeti, İstanbul aktarmalı geldikleri Antalya’da Vali Yardımcısı Recep YÜKSEL tarafından kabul edildi ve bilgilendirildi. Kuveyt heyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile BAKA uzmanlarının eşliğinde 4 günlük programlarında da Antalya bölgesinin doğal güzellikleri ile turizm değerlerini yerinde gördü.

YERİNDE GÖRME, BİLGİLENME VE İNCELEME

Antalya Kaleiçi’ni, teleferikle çıktıları Tahtalı Dağı zirvesini, Düden ve Manavgat şelalelerini, Antalya Aquarium’u, Alanya’yı, Kemer’i, Side’yi gezen Kuveytli profesyonel turizmciler, misafiri oldukları Mardan Palace Hotel ile Kemer, Belek ve Kundu bölgelerinde Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği villa konseptleri bulunan otellerin tesisleri ile odalarını gezerek incelemede bulundu.

Side Antik Kenti’nin ardından Manavgat Şelalesi’nde Kuveytli heyete eşlik eden MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BOZTAŞ, Manavgat ve bölge turizmi konusunda bilgiler verirken Körfez’den direkt Antalya uçuşlarının başlamasının önemini vurgulayıp, konuk heyetten bölgeye daha çok Kuveytli turist getireceklerine inandığını söyledi.

Alanya Liman Başkanlığı’nın misafiri olarak yat turuna çıkan Kuveyt heyeti, denizden turizm merkezi ilçenin sahil bandı ile kayalıklardaki mağaraları görme fırsatı buldu. Aşıklar Mağarası diye bilinen mağaraya girip diğer taraftan atlayan gencin gösterisini hayranlıkla izleyen konuk heyet üyeleri, yat turunda da müziğin ritmiyle oynayarak stres atıp, “Ölmeden önce görülmesi gereken 100 yerden birisi Antalya ile Alanya” diyerek hayranlıklarını ifade etti. Yat turunda Alanya’nın tarihi, kültürel ve turistik alanlarını tanıma fırsatı bulan Kuveytli heyet, ALTİD’in Red Tower Restoran’daki yemeğinde Alanya Kaymakamı Erhan ÖZDEMİR, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, ALTİD Başkanı Burhan SİLİ ve dernek yöneticileri ile tanışıp fikir alışverişi yaptı.

ANTALYALI TURİZMCİLERLE İKİLİ GÖRÜŞMELERDE İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI ARANDI

Konuk seyahat acentesi yetkilileri ile basın mensuplarından oluşan heyet, her gittikleri yerde müşterileri, yakınları ve çevreleriyle paylaşmak amacıyla bol bol fotoğraf çekti. Kuveyt heyeti, programın son günü Mardan Palace Hotel’de Arap pazarı ile yakın çalışmalarda bulunan Antalyalı seyahat acentesi yetkilileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Direkt uçuşların başlamasının ardından Körfez’den yoğun talep almayı bekleyen Antalyalı firmalar, önemli bağlantılar kurdukları Kuveyt heyetinin müşterilerine sunmak için istediği konaklama ve diğer bilgileri paylaştıklarını ve  görüşmelerin çok yararlı olduğunu söyleyerek organizasyon için BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile katkı sağlayan diğer kurumlara teşekkür etti.

Müşterilerine tanıtmaktan memnun olacakları unutamayacakları güzellikler gördüklerini, BAKA ekibi ile başarılı organizasyonu gerçekleştiren kuruluşlara teşekkür eden Kuveyt tur operatörleri ise, 29 Temmuz’da başlayacak Antalya’ya aktarmasız uçuşların müşterilerini yönlendirmek için çok önemli olduğunu vurguladı. Misafirperverliğin ve bölgenin güzelliklerinin çok etkileyici olduğunu ifade eden Kuvetliler, Antalya ile Batı Akdeniz hakkında doğa, ilkim ve Türk insanının misafirperverliğine hayran kaldıklarını belirtti. Müşterilerine öncelikle Antalya bölgesini ziyaret etmelerini tavsiye edeceklerini söyleyen Kuveytli heyet üyeleri, aktarmalı İstanbul üzerinden ülkelerine dönmek üzere Antalya’dan ayrıldı.

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...