Uluslararası Davraz Kongresi’nin 3’üncüsü Amerika’da yapılacak

31 Mayıs 2014 13:09

2. Uluslararası Davraz Kongresi’ne katılmak üzere ilimize gelen Amerikalı heyet, organizasyon ve etkinliğin konusundan etkilenerek kongreye ortak olmak istediklerini açıkladılar. Bunun üzerine SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kongrenin 3’üncüsünün 2015 Şubat ayında Amerika’nın Miami kentinde düzenleneceğini duyurdu.

2. Uluslararası Davraz Kongresi daha tamamlanmadan meyvelerini vermeye başladı. Kongreye katılmak üzere Isparta’ya gelen ve içlerinde Belediye Başkanı, Senatör, Yargıç, din adamı, profesör, işadamlarının bulunduğu yaklaşık 15 kişilik Amerikalı heyet, kongrenin 3’üncüsünün ülkelerinde yapılmasını istediler. Amerikalı önemli isimlerin kongreden etkilenerek ortak olmak istemelerinin Isparta için büyük bir onur olduğunu ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bu teklif üzerine 3. Uluslararası Davraz Kongresi’nin 2015 yılı Şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde düzenleneceğini bildirdi.

“ANADOLU MEDENİYETİNİN DÜNYAYA YAYILMASI LAZIM”

Bu anlamda dün Amerikalı heyetle Barida Hotel’de bir toplantı düzenleyen İbicioğlu, “Bu kongrede amacımızın şu olduğunu söylemiştik; Anadolu, yıllardır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı kesimlerden inançtan insanları bir arada mutluluk içinde yaşatmış bir medeniyet. Adeta medeniyetin beşiği, Bu sebeple dünyada birçok sorun olarak görüyoruz küresel sorunlar. Irak, Suriye, Arakan, Afganistan, Ukrayna gibi ülkelerde problemleri görüyorsunuz. İnsanlar biraya gelmezlerse gelecek nesle mutlu bir dünya bırakmanın zor olduğunu görüyoruz. İnsanları mutlaka bir araya getirip bu farklı kültürler arasındaki önyargıları çözmemiz gerekiyor. Ortak bir platformda gelecekte bu sorunların yaşanmaması için Anadolu medeniyetini dünyaya yaymamız gerekiyor. Uluslararası kongremizde; Göç, terör, açlık ve kültürler arası problemler, ekolojik dengelerdeki problemler, savaşlar, yönetim krizleri tartışılacak. Dolayısıyla farklı ülkelerdeki katılımcılar önerilerini gündeme getirecekler. Davraz Kongremiz, katılımcılar gözünde ciddiyet kazandıktan sonra farklı ülkelerden ortak olma talepleri gelmeye başladı” dedi.

BARRY ÜNİVERSİTESİ TALİP OLDU

Öte yandan Barry Üniversitesi’nin yöneticilerinin kongreyi ortak yapmaya talip olduklarını açıklayan İbicioğlu, “2015 yılı Şubat ayı içinde Miami’de bu kongreyi yapmayı planlıyoruz. Amerika’dan birçok üniversite de ortak olacaklar. Brezilya’dan, Arjantin’den, Kolombiya’dan ortak olacaklar. Beklenen gün geliyor. Kongremizi uluslararası arenaya taşıyoruz. İşadamlarından büyük bir gurupla Amerika’ya gideceğiz ve oradaki sivil toplum örgütlerini ve üniversitelerin katılımıyla Miami’de gerçekleştireceğiz. Bunu duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

DAVRAZ KONGRESİ BÜYÜK BİR FIRSAT

Diğer taraftan Amerika heyetini temsilen açıklamada bulunan Victor, “Uluslararası önemli sorunları Davraz’da tartışma fırsatı bulduk. Davraz Kongresinin 3’üncüsünü Miami’de düzenleyeceğiz. Böyle bir başarılı kongrenin uluslararası arenaya taşınması ve bundan herkesin faydalanmasını istiyoruz. Dünyadaki küresel problemleri, global düzeyde çözüm üretecek problemleri tartışarak çözüm bulmamız gerekiyor. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi için Davraz Kongresi iyi bir şans. Biz de üniversite olarak kongreye ortak olmak istiyoruz ve Miami’de yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELER ARASI PROTOKOL İMZALANDI

Bu arada konuşmaların ardından Barry Üniversitesi ile SDÜ arasında protokol imzalandı ve karşılıklı öğrencilerin eğitim almaları imkânı tanındı.

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...