AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin gül topladı

30 Mayıs 2014 16:49

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 2. Davraz Kongresi'ne katılmak üzere dün Isparta'ya geldi. Şahin kongre öncesi ilk olarak  Güneykent beldesindeki gülbahçelerinde gül topladı. Bir milyon tomurcuktan bir kilogram gül yağı elde edildiğini öğrenince şaşıran Şahin, "Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı" dedi."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dün Isparta'da gül bahçesini gezerek gül topladı. Şahin'i Havalimanı Kavşağı'nda Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel ve parti teşkilatı karşıladı.

TORBA TAKIP GÜL TOPLADI

Kongre öncesi Keçiborlu ilçesine bağlı Güneykent beldesindeki gül bahçelerini gezen Şahin, önüne taktığı torba ile gül topladı. Şahin, burada parfüm devlerinin kalıcı olarak kullandıkları gül yağının çok değerli ve 1 milyon tomurcuktan1 kilogramgül yağı elde edildiğini öğrenince şaşırdı. Isparta gülünün çok güzel kokuya sahip olduğunu dile getiren Şahin, "Hayat her zaman düz, hoş ve hoşumuza giden şekilde gelişmiyor. Bunun da güzel bir nasihatıdır. Dolayısıyla bir takım acılara katlanırsanız bunun da mükafatı vardır. Gülün dikene katlanması onu güzel kokulu yaptı" dedi.

GÜL ÜZERİNE BİLGİ ALDI

Şahin, Isparta gülü hakkında da Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'den bilgi aldı. Gözgün, Japonya, Singapur, Tayvan, Malezya'dan heyetlerin Isparta'ya gelip, Isparta gülü üzerine çalışma yaptıklarını söyledi.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...