Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı

"Güneykent´e enstitü ve laboratuvar kurulmalı"
30 Mayıs 2014 16:43
Türkiye’nin gül turizmi merkezi Güneykent’in Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, beldede Gül Enstitisü ve akredite olmuş bir laboratuar kurulmasının şart olduğunu söyledi.
Güneykent Belediye Başkanı Fahreddin Gözgün,marka bir şehir olmak için elimizde gül varsa ikinci bir malzemeye ihtiyaç olmadığını söyledi. Isparta’nın gülde en önemli merkezinin Güneykent olduğunu bildiren Gözgün, gül fiyatlarındaki istikrarsız politika nedeniyle üreticilerin mağdur olmasından sonra beldedeki ürtecilerin güç birliği yaptığını belirtti.
GÜNEYKENT KOZMETİK A.Ş’Yİ KURDULAR
Güneykent Kozmetik A.Ş'yi kurduklarını ifade eden Gözgün, bu sayede her yıl üreticiye açıklanan fiyatların üstünde fiyat verdiklerini belirttti. Gözgün, 2 milyon liranın üreticinin cebine fazladan giren miktar olduğunu dile getirdi. Şimdi kendi fabrikalarında gül yağı elde ettiklerini belirten Gözgün, Japonya’dan iki ithalatçının yağ almaya geldiklerini söyledi.
BURASI GÜL VADİSİ
öte yandan gül turizminin Japonya’da, BAKA ile katıldıkları gül fuarıyla adımlarının atıldığını söyleyen Gözgün, bu fuarın ufuklarını açtığını kaydetti. Gül turizmine yönelik çalışmaların bu süreçten sonra hızlandığını anlatan Gözgün, akredite olmuş bir laboratuvar ve Gül Enstitüsü’nün mutlaka Güneykent’e kurulması gerektiğini dile getirdi. Gözgün, “Burası gül vadisi. Burada turizm faaliyete başladıysa bir akademik birimin de olması gerekir. Altyapıyı olşuturmada görev tüm kurumlara düşüyor. Isparta’yı artık dünyanın gül bahçesi olarak tanımlamak lazım” dedi.
3 YIL SONRA 20 BİN TURİST
Önümüzdeki yıllarda 20 bin turisitin Güneykent’e geleceğini iddia eden Gözgün, “Güneykent’de kadınlarımız üretici derneği kurdu. Gül motifleri ürünleri yapılıyor. Güneykent’te şu anda boş insan yok. Turizm parası gülden daha çok kazandıracak. Bu nedenle bunun yanında, yürüyüş parkurları, yamaş paraşütü, ATV sporları gbi faaliyetler için altyapıyı hazırlıyoruz. Turizim faaliyetini 12 aya yaymak itiyoruz. Güneykent’e gelen turistlere gül toplatıyoruz. Gül kahvaltısı yapıyorlar. Eski usulde gül kaynatıyor, kazana su doldurup altını yakıyorlar. Gül suyu üretiyorlar. İleride butik oteller yapıp konaklama imkanı sunmayı hedefliyoruz. Gülhaneler çoğalacak . Gelen turistleri Gülbirlik’in eski bir fabrikası var. Burayı Gül Müzesi olarak projelendiriyoruz. Gülçayı imal edeceğiz. Japonya’da 30 çeşit gül çayı var. Gül suyunu içireceğiz. Çünkü gül bir şifa kaynağı. Gül insana ferahlık veriyor, hafızasını açıyor. Beldede eski bir hamam var. Burayı spa markezi yapacağız. Eski okulda kozmetik imalatı yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.