Teknoloji Kulübü Ortaöğretim ve Lise Öğrencilerinin Ulusal Başarılarına Kılavuzluk Ediyor

28 Mayıs 2014 15:47

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübünün koçluğunu yaptığı  TED Isparta Koleji, Türkiye’deki TED Kolejlerinin katılımıyla gerçekleşen 6. ROBOTED Yarışmasından ödülle döndü.

24 Mayıs 2014 tarihinde TED Ege Kolejinde düzenlenen yarışamaya, 7 çizgi izleyen, 2 mini sumo olmak üzere toplam 9 robotla katılan TED Isparta Koleji, ilkokullar çizgi izleyen kategorisinde 1.lik ve 3.lük, mini sumo kategorisinde 3.lük, lise gurubunun çizgi izleyen kategorisinde de 1.lik elde ederek toplam 4 kupa kazandı.

Ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarılara imza atan SDÜ Teknoloji Kulübü iki yıl boyunca, TED Isparta Kolejinin ortaöğretim ve lise düzeyindeki sınıflarda robot eğitimi verip, robot koçluğu yaptı. Bu eğitimler sonucunda TED Isparta Koleji, TED Ege Kolejinde büyük başarılar elde etti.

TED Isparta Koleji Müdürü Hüseyin Avni Şataf “Biz TED Isparta Koleji olarak geçen sene Alanya’da düzenlenen robot yarışmasın da yine SDÜ teknoloji Kulübü önderliğinde 1.lik kazanmıştık. Burada yine aynı başarıyı göstermemiz Teknoloji Kulübünün 2 yıldır süren eğitimlerin ne kadar verimli geçtiğinin kanıtıdır. Yarışmaya giden bu coşkuyu yaşayan bütün öğrencilerimi kutluyorum ve Teknoloji Kulübüne bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Fen ve Teknoloji öğretmeni Neslihan Gönül ve Fizik öğretmeni Meral Şengül koordinatörlüğünde gerçekleşen yarışmada Neslihan Gönül ” Bu bizim için uzun soluklu bir süreç oldu. Bu süreçte hem Teknoloji Kulübü öğrencileri hemde bizim öğrencilerimiz çok çaba sarf etti ve emek harcadılar. Dönem başından beri bir öğretmen gibi gelerek öğrencilerimize eğitim veren, robotik hakkındaki tüm bilgi ve donanımı öğrencilerimize etkili bir şekilde aktardı ve bu başarının yaşanmasını sağlayan SDÜ Teknoloji Kulübüne teşekkür ediyorum” dedi.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş da “ TED Kolejinden gelen talep doğrultusunda başladığımız bu yolda böyle bir başarıyla dönemi kapatmamız bizi çok sevindirdi. Öğrencilerimizin aldığı bu ödülle verdiğimiz robot eğitimlerinin verimli olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...