TED Isparta Koleji´nden yurtdışı gezisi

27 Mayıs 2014 15:46

TED Isparta Koleji öğrencileri, Lise kısmı Müdür Yardımcısı Gonca SAĞLAM  ve Fizik Öğretmeni Meral ŞENGÜL  danışmanlığında 29 kişilik bir grupla Cern’i (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) 17 Mayıs2014 'te ziyaret etti.

Yapılan bu bilimsel ve teknik gezide öncelikle CERN' de yapılan çalışmalar ile ilgili seminer programına katılan TED Koleji öğrencileri, CERN deki Microcosmos ve Sphere Müzelerini gezip’in kuruluşundan bugüne kadarki buluşları ve bunların teknolojiye katkılarını öğrenme fırsatı bulmuşlardır.

CERN ( Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) Laboratuvarları dünyanın en büyük ve merak uyandıran Fizik Laboratuvarlarıdır.  CERN Laboratuvarı İsviçre’nin Fransa sınırında yerin100 metrealtında27 kmuzunluğunda daire olacak şekilde bir tünel ve bu tünele eşlik eden tesislerden oluşmaktadır

Parçacık fiziğinde 1960’lardan bu yana varlığı öngörüldüğü halde, uzunca bir süre bilimsel olarak deneyle kanıtlanamayan ve parçacık fiziğinin anayasası konumundaki standart modeli tamamlayan Higgs Bozonu’nun CERN bünyesindeki deneylerle istatistiki olarak tespit edildiği 2013 senesinde teyit edildi.

Parçacık fiziğinin ilk başta günlük hayata etkisi yokmuş gibi düşünülse de tıptan, elektronik cihazlara kadar birçok pratik tatbikat alanı yer alıyor.

Bugünkü manada internetin ortaya çıkışında önce, ağ sunucusu görevini gören ilk bilgisayar Cern’de kullanıldı ve internetin temelini oluşturan “World Wide Web” sisteminin ilk hali olan ENQUIRE isimli proje CERN de geliştirildi.

Burada yapılan çalışmaları görmek TED Koleji öğrencileri için muhteşem bir tecrübe olmuştur

İsviçre'deki etkinliklerini tamamladıktan sonra gezinin ikinci basamağı olan Fransa ve Paris'e geçen TED Koleji öğrencileri kültürel birikime katkısı olması açısından Louvre Museum, Secre Cure Bazilikası, Notre Dome Katedral ve Eiffel Kulesine çıkış etkinliklerinin ardından gezinin son durağı olan Disneyland' ta da eğlenceli bir gün geçirmişlerdir.

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü ve Lise Müdürü Hayrettin BİLGE; Bilimsel ve Dünyayı tanıma gezilerimizin düzenli bir şekilde devam edeceğini bildirdi.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...