‘’Isparta artık turizmden para kazanır hale geldi’’

26 Mayıs 2014 15:34

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, İlimizde kültür, inanç, kış, sağlık turizm gibi alanlarda güzel gelişmeler yaşandığını belirterek ‘’Gerek ilimizdeki yatak kapasitesinin artırılması gerekse altyapıdaki konaklama tesislerinin sayıların artırımını önemli çalışmalar olarak görmekteyiz. Isparta’da artık turizmden para kazanma noktasında gerekli yatırımlar yapılmaya başlandı’’ dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’da toplam 65’e yakın konaklama tesisinin bulunduğu ve bunların da toplam 4000 yatak kapasitesine sahip olduklarını bildirdi. Özellikle ilimize 5 yıldızlı otellerin yapılması ve kırsala yeni otel yapımı için taleplerin gelmesiyle Isparta’nın turizmden faydalanmaya başladığını ifade eden Kılıç, ‘’İlimizde kültür, inanç, kış, sağlık turizm gibi alanlarda da güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Kamunun yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra da ilimizde özellikle özel sektör tarafından yapılan konaklama tesisleri Isparta turizminin geliştirilmesinde iyileştirilmesinde önemli çalışma olarak görmekteyiz. 2012 Temmuz’da açılan Barida Hotels’in ilimizde önemli bir ihtiyacı karşıladığını görmekle birlikte ikinci 5 yıldızlı otelin de yatırımcı Mesut Şener tarafından hızla yapılıyor olması gerek ilimizdeki yatak kapasitesinin artırılması gerekse altyapıdaki konaklama tesislerindeki sayıların artırımı açısından önemli çalışmalar olarak görmekteyiz’’ dedi.

İLÇELERE OTEL YATIRIMLARI GELİYOR

Öte yandan Aksu ilçesine 3 yıldızlı 50 yatak kapasiteli bir otelin yatırım belgesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan verdiklerini duyuran Kılıç, ‘’Bunlar da proje çalışmalarına devam etmektedir. İlimizde bazı yatırımcılar gerek Eğirdir’de gerek Barla’da gerekse şehir merkezinde konaklama merkezi olarak otel yapma konusunda müdürlüğümüzle görüşmeler yapmaktadırlar. Isparta’da artık turizmden para kazanma noktasında gerekli yatırımları yapmaya hızla başlamış ve devam etmektedir’’ diye konuştu.

İLİMİZE GELEN TURİST SAYISI 10 YILDA YÜZDE 300 ARTTI

Diğer taraftan 2004 yılında ilimize 120 bin iken turist gelirken bu rakamın 2013 sonunda 327 bin 500 sayısına ulaştığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi; ‘’2012 yılında ise bu rakam 247 bin 500 idi. Her geçen yıl ilimizde geceleme ve turist sayısında ciddi artışlar yaşanmaktadır. İlimizde 2004 yılında 1 tane turizm seyahat acentesi vardı bugün bu sayı 19’a ulaştı.

ACENTELER SADECE HAC VE UMRE TURLARI SATMASIN

Bu acenteler sadece umre ve hac turları satmasınlar. Bunların yanın da mutlaka Davraz, gül turları gibi turlar düzenlesinler. Şuanda İstanbul, Ankara’dan bizleri arayan acenteler, dernekler Isparta’ya gül turları düzenliyorlar. BAKA bu konuda ilimizde çok güzel çalışmalar gerçekleştirirken, seyahat acenteleri ilimize kültür, gül, kış, inanç ve doğa turları gerçekleştirmektedir. Ama bunlar daha çok Antalya, İzmir, Konya, İzmir ve İstanbul’dan gerçekleştirilen turlardır. Isparta’daki seyahat acenteler sadece umre ve hac turları ile uçak biletleri satmasınlar.  Farklı turlar satmaları için paket ürün turları oluşturmalı ve bu konuda bizim örnek uygulamalarımızda müdürlüğümüz bünyesinde, web sayfasında bulunmaktadır. İşbirliği yaptıkları takdirde nerede, nasıl şekilde yapabilir, pazarlayabilirler. Pazarlama ayağında seyahat acenteleri ilimizin kültür ve turizm potansiyelini tanıtmalı ve pazarlamalarıdır.’’

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...