‘’Esas sizin bize teşekkür etmeniz gerekiyor!’’

24 Mayıs 2014 10:26

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Milletvekili Recep Özel’in ‘’Isparta-Antalya arası duble yol çalışmaları başladı. Kazma kürek eylemcilerinin bize teşekkür etmesi gerekiyor’’ söylemi sonrası göndermede bulundu. Şenol, ‘’Asıl Recep Bey bize teşekkür etmesi lazım. Biz o eylemi yapmasaydık duble yolun D’si bile olmayacaktı’’ dedi.

Isparta-Antalya arası duble yol tartışmaları yeniden alevlendi. AK Parti Milletvekili Recep Özel geçtiğimiz gün ‘’Kazma-kürek eylemcileri bize teşekkür etmeli. Duble yol çalışmaları başladı’’ şeklinde açıklama yaparak ilk kıvılcımı ateşledi. Bunun üzerine o eylemin içinde yer alan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Milletvekili Recep Özel’e göndermede bulundu.

‘’KARA MİZAH DERLER BUNA!’’

Recep Özel’in çok garip konuştuğunu ileri süren Şenol, ‘’Öyle bir garip konuştu ki, trajikomik olay derler, kara mizah derler buna. Niye derseniz; Isparta-Antalya duble yol projesi için içinde CHP’nin de bulunduğu gerçekten Isparta sevdalısı az sayıda insan anlamlı bir eylem yapmıştı. Doğru bu eylemin tetikleyicisi Recep Özel’dir. Ne demişti; ‘Siz önden yürüyün biz sonra geliriz!’. O aklı sıra dalga geçmek için söylemişti bunu ama ne oldu; Biz onun dalga geçmeyi düşündüğü sözünü aldık, gerçekleştirdik. Yani bu bir gerçektir, bunu başardık. Ve Türkiye çapında ses getiren sivil bir eylem oldu. CHP, MHP ve çeşitli STK’ların da bulunduğu kesimin bir eylemdi. Bu eylemde amaç Hükümete ses duyurmaktı. Isparta’nın sesini, feryadını duyurmaktı’’dedi.

‘’RECEP ÖZEL’İN DALGA GEÇMEK İSTEDİĞİ OLAY GERÇEK OLDU’’

Öte yandan bu yolun Isparta’nın en stratejik yolu olduğuna dikkat çeken Şenol, ‘’Bakın her gün kazalar oluyor, insanlar ölüyor o yolda. Ve o kadar yoğun trafiği olan bir yol ki, gerçekten de Isparta’nın en önemli stratejik yolu. Bunun için aklı sıra Recep Bey dalga geçmek için söylediği bu olay bizim zorlamalarımızla oldu. Çok da gerçek de değil. Isparta’dan10 km, Antalya’dan10 kmkendi açıklamalarında diyor. Projede de yok. Proje yok ama biz onu zorlayarak yapmaya çalışıyoruz. Hâlbuki çok büyük STK tepkisi oldu bu konuda. Vali Vahdettin Özkan’ın da bu konuda görüşleri ve girişimleri oldu. Kendine çok teşekkür ediyoruz. Bu durumda duble yol konusunda artık kimse ‘yol yapılmasın’ diyemiyor.

‘’AKP’NİN VEKİLLERİNİ DUBLE YOLU SAVUNUR HALE GETİRDİK’’

AKP’yi bu hale getirdik. AKP’nin vekillerini de duble yol projesini savunur hale getirdik. Belki güçleri yetmiyor. Biz o eylemi yapmasaydık, bir daha bu konular konuşulacak mıydı? Üstü yine kapatılacaktı. Üstü kapatılmadığı için ve her gidilen yerde Recep Özel olsun Süreyya Bey olsun sıkıştırıldığı için siz iktidarsınız niye yapmıyorsunuz dedikleri için bu yol yapılıyor. Çünkü her tür kesim bunu istiyor. Antalya’ya gidip gelen insanlar bu rahatsızlığı yaşıyor. Sollamak neredeyse imkânsız, bir kamyonun arkasında takılıp kalıyorsunuz. Tehlike saçıyor’’ diye konuştu.

‘’O ISPARTA HALKINDAN ÖZÜR DİLESİN BEN DE TEŞEKKÜR EDECEĞİM’’

Son olarak asıl Recep Özel’in kendilerine teşekkür etmesi gerektiğini ifade eden Şenol, ‘’Burada Recep Özel’in asıl bize teşekkür etmesi lazım. Biz o kazma kürekleri alıp yola çıkmasaydık acaba o yolu yarım yamalak da olsa yapmaya çalışacaklar mıydı? Ki yine ben buna inanmıyorum çok uzun vadeye yayılacak bir olay. Proje de yok. Buna da şükür. Biz o sivil eylemimizle bunu iteklemişiz. Sayın Recep Özel de bunun çalışmasını yapmak zorunda kalmış. Esas teşekkür etmesi gereken kendileri. Tabi ki biz Recep Beye teşekkür ederim ancak AKP iktidarının ve Milletvekillerinin Isparta halkından özür dilemesi kaydıyla’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...