"100 yılın 100 ünlü Türk 100´ü" Resim Sergisi açıldı

24 Mayıs 2014 10:12

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğretmenlerinden Sevda Toprak ve Mahmut Toprak atölyeleri öğrencileri tarafından hazırlanan "100 yılın 100 ünlü Türk 100'ü " konulu portre resim sergisi ünlü müzik adamı Cahit Berkay'ın katılıyla IYAŞPARK AVM’ de sanatseverlerin izlenimine açıldı.

Ünlü sanatçı müzik adamı Cahit Berkay, bu sergi açılışı için özel olarak Isparta'ya geldi. Sanatçı Berkay Isparta halkı tarafından büyük sevgi ile karşılandı. Aslen Ispartalı olan ve çocukluğu Isparta'da geçen Cahit Berkay sergi açılışında öğrencilerin çalışmalarının beklenilenin çok üstünde olduğunu, Isparta'da nice büyük yeteneklerin yetiştiğinin en büyük delili olduğunu söyledi.

Isparta Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğretmenlerinden Sevda Toprak ve Mahmut Toprak; "100 Yılımızın 100 ünlü Türk Yüzü " sergisi 35 öğrenci tarafındna hazırlandı. Edebiyat, sinema, müzik ve resim sanatında 100 yılda yetişen ve alanlarında iz bırakan sanatçıların portreleri 100x70 ebatlarında tuval ve kağıt üzerine, yağlıboya, akrilik, karakale kuru pastel ve suluboya tekniklerinde çalışıldı”dedi.

Iyaşpark AVM’nin de katkılarıyla açılan sergi bir hafta boyunca Ispartalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak

 

Bu haber 1649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...