“Elma üzerinden kimlik oluşturulmalı”

23 Mayıs 2014 16:10

Eğirdir Kent İnisiyatifi Gönüllüleri ’Eğirdir Kent Kimliği’nin oluşturulmasına yönelik görüş alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ilçe için elmanın önemli olduğunu vurgulayarak, elma üzerinden bir kent kimliği oluşturulması gerektiğini savundu.

Eğirdir sevdalıları, akademisyen ve bilim insanlarının oluşturduğu Eğirdir Kent İnisiyatifi(EKİ) tarafından organize edilen “Eğirdir Evi Buluşmaları I” toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ile EKİ gönüllüleri katıldı. Eğirdir’de yaşayan ya da Eğirdir’i seven ve değer veren herkesin sözünün değerli olduğunu düşünen EKİ, bu doğrultuda katılımcıların görüşlerine geniş yer vermeyi ilke haline getiriyor. Bu amaçla gerçekleştirilen toplantıda Eğirdir Kent Kimliği ele alınırken, yapılması ve ön plana çıkarılması gereken konular ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Sinan Eğirdir Evi buluşmalarının öneminden ve kent meclisinde sorunların konuşulup tartışılmasının ne derece verimli olduğundan bahsetti.

“Her şey Eğirdir“ için diyen Ali Sinan’ın ardından Hande Özdamar Tığlı’nın “Kent Kimliği” Sunumu kentleri ve kimlikleri farklı düşünme noktasında sorgulayan bir zemini açtı. Mayıs ayının dosya konusu olan kimlik sorunsalı hakkında Eğirdir Kent Kimliği, kentin hangi özelliklerinin ön plana çıkarılmasının kente katkı sağlayacağı üzerinde şekillendi.

ELMA EĞİRDİR İÇİN ÖNEMLİ

Toplantıda söz alan Tarım Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı ve Eğirdir Meyve Fidanlığının Kurucusu Ali Kemal Bedesten ise elma fidanlığının kuruluş sürecini anlattı ve elmanın Eğirdir için önemini vurguladı.

ELMA ÜZERİNDEN KİMLİK OLUŞTURULMALI

Elma üzerine yapılan farklı yorumların ardından düşüncelerini ifade eden Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, Eğirdir’de elmanın üzerinde durulmasının gerekli olduğunu ve elma üzerinden bir kimlik oluşturulma çalışmalarına ağırlık verilmesinin faydalı olacağını söyledi. Şengöl, Eğirdir’de öne çıkarılacak farklı noktaların öncelikle halk tarafından benimsenmesinin önemli olduğunu belirtti.

DOĞAL ÖZELLİKLERLE DE ÖN PLANDA OLMALI

Toplantıda söz alan diğer bir isim Hasan İnce ise, Eğirdir’de elmanın gelebileceği en iyi konuma zaman içinde geldiğini belirtti ve elmanın yanında farklı doğal özelliklerin de ön plana çıkarılmasının kent için faydalı olacağını söyledi.

SİVİK GİRİŞİMLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Toplantıya katılan katılımcılar söz alarak kimlik üzerine düşüncelerini dile getirdi. Hande Özdamar Tığlı’nın “bir kentin kimliği o kentin anlatısı olmadan kurulamaz” tezini destekleyen Hakan Kiriş ve Çetin Meydan kentin anlatısına değindiler. Çetin Meydan, elmaya has ürünlerin farklı sunum şekillerinin değinerek “elma mutfağı” gibi sunum çeşitlerinin ilgi çekebileceğini ifade etti. Hakan Kiriş de Eğirdir’e ilişkin farklı değerlerin de ön plana çıkarılmasının önemine vurgu yaptı ve sivil girişimin bu konudaki çalışmalarının kent için güzel bir geleceğe adım olacağını söyledi. 

 

 

 

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...