“GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

21 Mayıs 2014 16:29

CHP, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bugünü daha coşkulu kutlamak istediklerini ancak Soma’da yaşanan facia nedeniyle herkes gibi kendilerinin de içinin sızladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Vedat Şenol, günün anlam ve önemini belirten bir konuma yaptı.

“SOMA FACİASI BİZİ DERİNDEN YARALADI”

Milli Bayramların artık eskisi gibi kutlanmadığını bayramların içinin boşaltıldığını ileri süren Şenol, bunun üzerine bir de Soma’da yaşanan facianın gelmesiyle birlikte daha da üzüntülü olduklarını söyledi. Şenol şu ifadelere yer verdi; “Türk tarihinde kutlanması gereken çok önemli günler vardır. Bunlardan biri de 19 Mayıs1919’dur. 19 Mayıs 1919 Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin başlangıcıdır. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Büyük Nutkunu bu tarihte başlatması, doğum gününü soranlara ‘Ben 19 Mayıs’ta doğdum’ demesi bunun kanıtı sayılmalıdır.      

“19 MAYIS GENÇLİK; GENÇLİK GELECEK DEMEKTİR”

19 Mayıs gençlik; Gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Atam! Rahat uyu; Türk Gençliği verdiği sözü yerine getirmekte kararlı. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Ne Mutlu Türküm diyene… Ne Mutlu böyle bir gençliğe sahip olan Türk Ulusu’na… Ne Mutlu Atatürk’e… Atatürk’ ün gençlerimize ve bize armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yüreğim buruk olarak kutluyorum.”

 

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...