Akçil; “Bizlere düşen görev ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumaktır”

21 Mayıs 2014 16:22

Memur – Sen İl Temsilcisi, Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akçil’in mesajı şöyle: “Her yıl büyük bir coşku ile kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden yurttaşlarımızın acısı sebebiyle buruk bir şekilde geçireceğiz. Bu elim kazada hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve ulusumuza sabır diliyorum. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, kurtuluş ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs 1919 da Samsunda yakılan bağımsızlık ateşi, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’ün ‘Ben 19 Mayıs ta doğdum’ sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir. 95 yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal’in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Bu doğrultuda; Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışıyla başlayan süreçte milletimizin kaderini değiştiren, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda ülkemizin geleceği için büyük bir adım atılmıştır. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır. Bu noktadan sonra bizlere düşen görev ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak olmalıdır. Kalkınmış, huzurlu, istikrara kavuşmuş temiz bir idareyi gerçekleştirmiş müşterek bir ülke olmak için bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak hepimizin temel hedefi olması gerekmektedir. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan 19 Mayıs, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi son derece anlamlıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bize armağan eden başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Mesajımızın başında da dile getirdiğimiz gibi; Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize bir kez daha Allah rahmet eylesin diyor, milletimizin başı sağolsun dileklerimizi sunuyoruz”.

 

 

 

 

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...