SDÜ "KOÇ FEST" bayrağını devraldı

19 Mayıs 2014 17:55

Süleyman Demirel Üniversitesi, her yıl farklı üniversitede düzenlenen “12. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bu kapsamda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Kayseri Erciyes Üniversitesinde düzenlenen 11. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Finalinin "Bayrak Teslim Töreni"ne katıldı. Törende, Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve Koç Grubu Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel de hazır bulundu.

Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, törende SDÜ’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finalleri için bayrağı devraldı. Böylece üniversitemiz birçok üniversitenin talip olduğu Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları finallerinde 100'den fazla üniversite, 4000 civarında üniversiteli sporcunun katılımıyla 2015 yılında gerçekleştirilecek çok önemli ve prestijli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak.

KOÇ FEST HAKKINDA

Spor, müzik ve eğlenceyi bir araya getiren Türkiye’nin en büyük gençlik festivali Koç Fest, Koç Holding tarafından ilk kez 2006 yılında gerçekleştirildi. Koç Fest kapsamında, 10 yılda 32 şehir gezildi, 79 festival ve yüzlerce etkinlik düzenlendi.

SPOR:

Sporun toplum hayatının kalitesini arttırdığına ve gençlerin gelişimine katkı sağladığına inanan Koç Holding, 2009 yılında “Türkiye Üniversite Spor Oyunları”nın ana sponsoru olarak tüm üniversite sporlarını Koç Fest’e dahil etti. Böylece üniversiteler arası düzenlenen en prestijli spor etkinliği, “Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları” adını alarak festivalin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 2009 yılından bu yana her yıl 40 branş 20.000’i aşkın sporcu Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nda yer aldı. Sporun evrensel değerleri olan birlik ve beraberlik duygusu, tüm üniversitelilerin katılımıyla Koç Fest’i diğer festivallerden ayrı bir yere taşıdı. Her yıl müsabakalarda başarılı olan sporcu ve takımların bir kısmı, Koç Holding desteğiyle uluslararası organizasyonlarda Türkiye’yi temsil etti ve etmeye devam ediyor.

MÜZİK:

Koç Fest, gençliğin enerjisini ve özgür ruhunu en iyi yansıtan rock müziğin sevilen sanatçı ve gruplarını üniversitelilerle buluşturdu. Bugüne kadar; Manga, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Mor ve Ötesi, Aslı, Emre Aydın, Gripin, Model gibi dev isimler Koç Fest sahnesinde yer aldı. Koç Fest önümüzdeki yıllarda da en beğenilen rock müzik grup ve sanatçıları ile konserlerine devam edecek.

EĞLENCE:

Her yıl en eğlenceli ve yepyeni etkinlikler Koç Fest ile kampüslere taşındı. Gündüz etkinlikleri kapsamında, Koç Holding topluluk şirketleri desteği ile gerçekleştirilen oyunlara katılan üniversiteliler unutulmaz anlar yaşadı. 2011 yılında Türkiye’de ilk defa sosyal medya kullanılarak gerçekleştirilen RFID teknolojisi ile Koç Fest katılımcılarının, yaşanan güzel anları anında sevdikleri ile paylaşabilmesi mümkün oldu.

 

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...