“150 milyon TL borçla aldığım Belediye’yi 15 milyon TL kâra geçirdim”

3 Ekim 2012 18:43

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, göreve geldiğinde geçmiş dönemden kalan 150 milyon liralık borç yükünün altından kalkarak, Belediye’yi 15 milyon TL nakit paranın olduğu bir kurum haline getirdiğini belirterek; “Üstüne üstlük bir de fabrika gibi yatırımlar yapıyoruz” dedi.

Bugünlerde basınla sık sık bir araya gelmeye başlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her toplantısında ayrı ayrı konuları ve yaptıkları çalışmaları anlatıyor. Dün de Eğirdir yolu üzerindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Günaydın, Belediye’nin ekonomik profilini çıkardı.

GÜNAYDIN; “BELEDİYE’Yİ ZOR DURUMDAN ÇIKARDIK”

Belediye Başkanı Yardımcıları ile ilgili daire müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye’yi borç batağından çıkarmayı başardıklarını ve artık yatırıma yöneldiklerini belirtti. Başkan Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada; “3,5 yıldır gece – gündüz demeden çalışıyoruz. Belediyemizi içinde bulunduğu zor durumdan çıkarıp güzel günlere kavuşturduk” dedi.

“ZAM YAPARAK DEVLET EKONOMİSİ KALKINMAZ”

Hükümetin bugünlerde üst üste yaptığı zamları eleştiren Başkan Günaydın, Hükümet ne  yapıyor elektriğinden  doğal gazına kadar her şeye zam yapıyor. Zam ekonomisi ile ülke yönetilmez. Devlet gelsin bizi model alsın. İşte o zaman ülke bataklıktan kurtulur. Isparta Belediyesi olarak biz kendi dönemimizde hiçbir şeye zam yapmadık. Oysa, 1 yılda elektriğe yüzde 33, doğalgaza yüzde 53 zam yapıldı. Benzine 53 kuruş zam yapıldı. Zam ekonomisi ile ülke düzeltilmez. Bu domino taşına benzer. Birbirini yıktınız mı hepsi sırayla yıkılarak gider. Benzine, mazota zam yapacağına, indirim yapsan ekonomi canlanır. Üretim artar. Devlet vergi alır. Yine kazanan devlet olur.

“BÖLGEDE EN UCUZ SUYU ISPARTALI İÇİYOR”

Pazar yerlerimizde işgal harcı 600 lira. Bu rakam komşu illerimizde 3 bin lira. Otopark sadece 1 lira. Bu rakam komşu illerimizde 2,5 lira. Su parası 70 kuruş. Bu rakam Eğirdir’de 2 lira 36 kuruş, Burdur’da 2 lira 120 kuruş, Antalya’da 3,5 lira. Bu da gösteriyor ki, çevre illere göre en ucuz suyu halkımız içmektedir.

“HZ. ÖMER ADALETİ İLE HAREKET ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Belediye Başkanı olarak ben ilk dönemimde olduğu gibi ikinci dönemimde de Hz. Ömer adaleti ile hareket ettim ve işçimin, memurumun hakkını asla yemedim. Belediyemizde tüm maaşlar zamanında ödendiği gibi bu zamana kadar birikmiş olan Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarını da son kuruşuna kadar ödedim. Ayrıca, bankalardan aldığımız promosyon paralarını da personelimize ödedim. Oysa bu parayı ödeme zorunluluğu yok ve belediye istese bu parayı yatırımlarda kullanabilirdi. Ama biz öyle yapmadım ve işçimize, memurumuza ödedik.

“BORÇLARA RAĞMEN FABRİKA YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Öte yandan, Belediye’nin SGK’ya Maliye’ye ve TEDAŞ’a olan borçlarını bir taraftan öderken, bir taraftan personelimize maaşlarını öderken diğer taraftan da yatırımlar yapıyoruz. Belediye’ye yep yeni bir Bimsblok fabrikası kazandırdık. Şimdi bu yatırımlara devam ediyoruz ve Kırma ve Eleme Fabrikası kuruyoruz. Bu da 4 ayda tamamlanacak. Fuar Alanı, Modern Halk Pazarı ve Konferans Salonu projemizin ihalesini de yakın zamanda yapacağız.

“HER AY MUNTAZAM OLARAK 2 MİLYON TL BORÇ ÖDÜYORUZ”

Bizim 2012 yılı bütçemiz 162 milyon TL. ama biz bütçemizi zorlayarak büyük yatırımlar yapmanın gayreti içindeyiz. Tüm bu yatırımlar ve harcamaların dışında 15 milyon TL de nakit paramız oldu. Belediyenin kasasında. Borçlarımızı yapılandırmadan yararlanarak ödüyoruz. Elektrik, Sigorta ve Vergi borçlarında 72 milyondan 56 milyona kadar düştük. Her ay muntazam olarak 2 milyon TL borç ödemesi yapıyoruz. Hemde trink olarak yapıyoruz. Her ay İller Bankasında 1 milyon 400 bin TL geliyor. Biz bu rakamın üzerine rakamlar koyarak işlerimize devam ediyoruz” dedi. 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...