Altıkapı Girişinde Yolda Bakım Onarım

19 Mayıs 2014 17:48

Yalvaç’ın Konya yönünden girişi olan ve Yeni Sanayi Sitesi önünden geçen Altıkapı  girişinde onarım çalışması yapıldı. Zamanla bozulmuş parke taş zemin sökülüp dolgu yapılarak yeniden döşendi ve sürücüler için tehlike oluşturmasının önüne geçildi. 

Altıkapı Köyüne yakın olduğu için Altıkapı girişi olarak nitelenen ve Yeni Sanayi sitesi önünden geçen çift şeritli orta refüjle bölünmüş ana yolun parke taşı zemininde zamanla kayma ve çökmeler meydana gelmiş, bu da sürücüler için tehlike oluşturmakta ve bir kent girişi olduğu için de kötü bir görüntü vermekteydi.

Onarım için harekete geçen Yalvaç Belediyesi, iki şeritteki çalışmaları ayrı ayrı yaparak trafiği engellemeden tek şeritte akışı sağlayarak yürüttü. Yolun bitiş noktası tepe olan Yeni Sanayi tarafındaki şeritte fazla bir bozulma olmazken aksi yöndeki şeritte yolun bitişinin kot olarak yol zemininden altta olması nedeniyle kaymalar daha çok meydana gelmiş. Burada sürdürülen çalışmalarla yol yüzeyi düzeltilerek, trafik akışının rahat seyretmesi sağlandı. Ayrıca yol üzerinde bulunan yağmur suyu mazgallarıda yol yüzeyiyle aynı kota getirildi.

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, önceliği bu tür bozuk yol ve kaldırım kısımlarına öncelik verdiklerini, ayrıca yol üzerlerindeki karayolları standartlarının dışında yüksek olan kasisleri de kaldırdıklarını belirtti.

 

 

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...