“Suçsuzluğumuzdan en ufak endişem yok”

17 Mayıs 2014 13:49

Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonun ardından Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonunda 2 ayrı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezası alan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bir üst mahkemede haklılığımızı yeniden vereceğimiz savunmalarla ortaya koyacağız. Adalet mutlaka tecelli edecek. Suçsuz olduğumuzu bildiğim için en ufak endişe duymuyorum” dedi.

Isparta Belediyesi’ne yönelik yaklaşık 2,5 yıl önce gerçekleştirilen operasyonun ardından başlatılan yargılama süreci önceki gün 17’inci duruşmanın sonunda karara bağlandı. Karara göre bir çok isim hakkındaki suçlamalardan beraat etti ya da ceza aldı. Bunlardan birisi de MHP İl Başkanı İsa Yalçın. Yalçın’a hakkındaki suçlamaların 2’sinden toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yalçın, dava sonuçlarını ve aldığı cezayı değerlendirdi.

İNANCIMIZ GEREĞİ BOYNUMUZ KILDAN İNCE

Başından beri hukuka olan saygı ve inancının şimdi de halen devam ettiğini ifade eden İsa Yalçın, mahkeme sürecinde delillerin toplanması, mahkemeye sunulması ve anlatılması noktasında ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi. Ancak dava sonucuna baktıklarında izah edemedikleri konular ve eksikliklerin olduğunu gördüklerini dile getiren Yalçın, “Bir üst mahkeme var. Biz bu mahkeme de haklılığımızı anlatacağız. Adalete olan inancımız her zaman devam ediyor. Bu anlamda en ufak bir endişe duymuyoruz. Kaderde eğer zaman zaman imtihan niteliğinde yaşanacak sıkıntılar varsa da inancımız gereği boynumuz kıldan ince. Ama bize atfedilen suçlarla alakalı deliller konusunda sıkıntı yok. Her şey ortada. Ama ben inanıyorum ki haklılığımızı anlatma noktasında sıkıntı yaşadık” dedi.

SONUCU ETKİLEYİP ETKİLEMEDİĞİNİ BİLMİYORUM

Öte yandan davayla ilgili en büyük üzüntüsünü paylaşan Yalçın, “En büyük üzüntümüz şudur. Ne biz bu süreçte yargılananlar savunma konusunda rahat bırakıldık ne de konu gündemden düşürüldü. Sonucu etkileyip etkilemediğini bilmiyorum ama keşke sonuç böyle olmasaydı” şeklinde konuştu.

SUÇSUZLUĞUMUZU BİLDİĞİMDEN EN UFAK ENDİŞE DUYMUYORUM

Diğer taraftan davaya konu olan temizlik ihalesine de değinen MHP İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi: “Bu ihalede Isparta’nın kazancı 10 milyon TL’dir. Bu para hemşerilerimizin cebinde kalırken bu ihaleyi etkileyip de bunlardan menfaat temin etmenin mümkün olup olmayacağını herkes bilir. Biz bu konulardaki haklılığımızı yeniden vereceğimiz savunmalarla ortaya koyacağız. Adalet mutlaka tecelli edecek. Suçsuz olduğumuzu bildiğim için en ufak endişe duymuyorum.”

YARGITAY’A İTİRAZ EDECEĞİZ

Yeni savunmalarla ve daha sonra mahkemenin kanaatiyle bu dosyada herkesin beraat edeceğine inanıyorum. Biz savunacağız, yargıçlarda hukukçuluğunu ortaya koyacak inşallah takdiri de Cenabı Allah verecek herkes kurtulacak. Gerekçeli karar yayınlandıktan sonra ona bakıp, Yargıtay’a itirazımızı belirteceğiz.”

BELEDİYE BAŞKANIMIZ O ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMİŞ

Belediye Başkanı Günaydın’ın son duruşmada yaptığı savunmada ‘davanın siyasi olduğu’ yönündeki sözlerinin hatırlaması üzerine İsa Yalçın, sözlerini şöyle değerlendirdi: “Belediye başkanımız o şekilde değerlendirmiş. Sayın belediye başkanımız 15 yılını Isparta Belediye Başkanlığına vermiş. Isparta’yı da Türkiye’de en iyi belediye konumuna getirmiş, belediyenin sıkıntılarını çözmüş, şehrin yaşanabilir iller arasında ilk 5’e getirmiş, herkesin örnek aldığı model bir belediyecilik anlayışı ortaya koymuş bir insan. Böyle bir insan da bu suçlamalara da maruz kalınca insanın doğası olarak her türlü tepkiyi verebilir. Kendisiyle sürekli konuşuyoruz. Biz rahatız. Suçsuzluğumuzdan eminiz.”

 

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...