“Dükkan kira bedellerini artırmayacağım”

3 Ekim 2012 18:40

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hükümetin her gün bir şeye zam yaptığını belirterek; “Biz eskiden dükkan kiralarını TÜFE’ye göre artırıyorduk. Ama artık zam yapmayacağız. Ne TEFE Ne TÜFE kiracılarımıza müjde” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yerel seçimlere bir yıl kala müjde üstüne müjde vermeye başladı. Daha önce su ücretlerini artırmayacağını açıklayan Başkan Günaydın şimdi de, mülkiyeti Belediye’ye ait olan ve şuanda kiracıların kullandığı işyerlerinin kira bedellerini artırmayacağını açıkladı.

GÜNAYDIN; “İŞYERLERİNE ZAM YOK”

Başkan Günaydın, son günlerde elektrikten doğalgaza kadar bir çok ürüne zam gelirken kendisinin hiçbir şeye zam yapmayacağını söyledi. “Bilindiği gibi şu son günlerde ülkemizde adeta zam yağmuru yaşanıyor. Ama ben bu zam furyasına katılmayacağım. Bakın buradan müjde veriyorum. Belediye’nin mülklerinde oturan kiracılara zam yok.

Biz eskiden Belediye dükkanlarındaki esnaflarımızın kira bedellerini Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)’ye göre ayarlıyor ve artırıyorduk. Ama artık zam yok. Ve diyorum ki ne Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE), ne Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE). Kiracılarımıza müjde” açıklamasında bulundu.

PAZAR YERLERİNDEKİ İŞGAL HAÇLARINI DA DÜŞÜRDÜK”

Başkan Günaydın konuşmasının devamında suya, Pazar yeri işgal harçlarına, otopark ücretlerine zam yapmıyoruz. Şimdi de işyerlerimize zam yapmama kararı aldık. Memleket kötü günler yaşıyor. Ardı ardına zam yağıyor. Biz de bu koşullarda hemşerilerimize rahat bir nefes aldırmak için zam yapmıyoruz. Zaten vatandaşımız hükümetin yaptığı zamların altında eziliyor. Bir de biz zam yaparak daha da ezmeyelim. Vatandaşımız rahat etsin” dedi. 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...