“Öğrenci ve asker şehri olduğumuz için bu kadar çok AVM var!”

17 Mayıs 2014 13:43

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Isparta’nın öğrenci ve askere dayalı bir ekonomisinin olması dolayısıyla AVM’lerin bu kadar fazla olduğunu savundu.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, “AVM’ler neden bu kadar çok Isparta’yı tercih ediyor?” sorusunun yanıtı verdi.  Isparta’nın asker ve öğrenciye dayalı bir ekonomisinin bulunduğunu ve merkezde yaklaşık 55 bin öğrenci ve yine 8-10 bin arasında da askerin bulunduğuna dikkat çeken Bapbacı, “ayrıca 3 ayda bir de yemin merasimi oluyor. Böylece sirkülasyon çok oluyor. Hal böyle olunca da AVM’lerin bu yüzden bu kadar şube açtıklarını düşünüyorum” dedi.

200 BİN NÜFUSLU ISPARTA’DA BAKKALLAR HARİÇ 80 AVM VAR

Öte yandan 200 bin nüfuslu Isparta’da yaklaşık 80 civarında AVM olduğunu ileri süren Bapbacı, “AVM’ler şunu diyor; 55 bin öğrenci var. Şubeleri de geniş, bunun yüzde 20’si gelse yeter diyor. O yüzden her mahalleye şube açılıyor” diye konuştu.

ISPARTA AVM YAPILACAK YERLER ARASINDA İLK 3’TE

Son araştırmalara göre Isparta’nın AVM yapılabilecek en gözde şehirler arasında olduğu şeklindeki haberlere yönelik de açıklamada bulunan Bapbacı, “Çünkü pazar payının olduğunu düşünüyorlar. Ancak bazı AVM’lerin şubeleri iş yapmadığından dolayı kapanmaya başladı. Bundan sonra daha fazla AVM yapılabileceğini düşünmüyorum. Çünkü Isparta doydu artık” şeklinde konuştu..

ISPARTALI MARKAYI SEVİYOR

Son olarak AVM bakkal kıyaslaması yapmayı da ihmal etmeyen Bapbacı, “Isparta’da isme gidiyorlar. Bir AVM şubesi bir ürünü 10 TL’ye alıyor onun karşısında ise bir bakkalımız var onda da aynı ürün 9 TL. Vatandaş gidip 9 TL’ye almıyor. Marka olan yere gidip 1 Tl fazla verip oradan alıyor. Maalesef durum böyle. O yüzden bakkal esnafımız zor zamandan geçiyor” dedi.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...