Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretilecek

17 Mayıs 2014 13:33

Bakanlık tarafından hibe desteği verilmek suretiyle kurulan, “Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi Üretimi Tesisi” açılış töreni yapıldı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Senirkent Kaymakamı Mehmet Sayın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla, Bakanlığımızca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Ekonomik Yatırımlar 7. Etabı kapsamında, Afyon Otomotiv İnş. Taah. Tur. Akary. Tar. Ür. Gıda. ve Day. Tük. Mad. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından, İlimiz Senirkent İlçesi Büyükkabaca Kasabası’ndaki Güler Soğuk Hava Deposu’nda uygulanmış olan “Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi Tesisi” nin açılış töreni 13.05.2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Soğuk hava deposunun yıllık elektrik enerjisi ihtiyacının % 25’i  bu proje ile kurulan sistemden karşılanacak olup, yatırım maliyeti 5 yılda amorti edilecek ve asgari 25 yıl elektrik enerjisi üretiminde kullanılabilecek.

Söz konusu projenin maliyeti 493.529,64 TL. olup, bu tutarın 246.764,82 TL. lik bölümü Bakanlığımız tarafından hibe desteği verilmek suretiyle karşılandı.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...