“Başkanlığı etkilemez”

16 Mayıs 2014 16:48

Belediye davasında 2 ayrı olayda görevi kötüye kullanma suçundan toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası alan Başkan Günaydın, cezanın Yargıtay’dan döneceğine inandığını bildirdi. 22 kişinin bu davada hapis yatmasından dolayı böyle ufak tefek cezaları zaten beklediğini dile getiren Günaydın, cezanın başkanlık görevini etkilemeyeceğini söyledi.

Isparta Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyonun ardından Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 17’inci duruşmanın sonunda karar açıklandı. Karara göre zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve evrakta sahtecilik suçlamalarından beraat eden Günaydın, görevi kötüye kullanma suçundan 2 ayrı olaydan toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

UFAK TEFEK CEZA VERMELERİ LAZIMDI

Mahkeme çıkışı kararlarını ve kendi aldığı cezayı basın mensuplarına değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, böyle bir kararın çıkacağını önceden beklediğini bildirdi. Daha önce 22 kişinin bu davada hapis yattığını hatırlatan Günaydın, “O yüzden hapse atılma nedeninden dolayı böyle ufak tefek ceza vermeleri lazımdı. O arkadaşlarımızın devlete tazminat davası açamasınlar diye böyle bir şey bekliyordum. Bu zaferle bitmiş bir konudur.Zimmet, resmi evrak ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından berat ettim. Diğerleri havada resim kalıyor. Demek ki adalet tecellisini buldu” dedi.

172 YILDAN 1 YILA DÜŞTÜ, YARGITAY ONU DA SIFIRA ÇEVİRECEKTİR

Öte yandan dava başladığında 172 yılla yargılandığını ve daha sonra bunun 30 yıla kadar düştüğünü ifade eden Başkan Günaydın, “Bu 1 yılda kalkar. Bu tamamen siyasi bir operasyondur. MHP ve Günaydın’ın ailesini içine sokarak bir linç operasyonudur. 30 Mart’ta halk onun cevabını verdi. Şimdi de adalet verdi. Bu neticelenmiş demektir. Tüm arkadaşlarımızla ufak tefek bir şeyler olacaktı. Bunu bekliyorduk.  Bu olaylarda Yargıtay’da yüce adalet onu da sıfıra çevirecektir” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK GÖREVİNİ ETKİLEMİYOR

Günaydın son olarak bir gazetecinin ‘aldığınız ceza başkanlık görevini etliler mi’ sorusuna üzerine, “Etkileyecek olsa söylerdim” dedi.

 

 

 

Bu haber 610 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...