Çözümü kağıt çıktıda buldular

16 Mayıs 2014 16:39

Türkiye Emeklileri Derneği Şubesi,  65 yaş ve üzeri vatandaşların toplu taşımadan yararlanmaları için bu konuda yayınlanmış yönetmeliğin çıktısını emeklilere vererek, nüfus kağıdını gösterip taşımadan yararlanmalarını tavsiye ediyor.

65 yaş ve üstündeki vatandaşların Isparta merkezde halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmalarına ilişkin belirsizlik sürüyor.  Ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yararlanamadığı şikayetiyle Türkiye Emekliler Derneği'ne gelenlere, ilgili  yönetmeliğin çıktısı veriliyor. Vatandaşlardan bu çıktıyı şoföre gösterip, nüfus kağıdını göstermeleri isteniyor.

KARARIN ÇIKTISINI VERİYORLAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Emeklileri Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konunun tarafı olduklarını söyledi. Bu konunun yıllarca mücadelesini verdiklerini anımsatan Ersal, "65 yaş ve üzeri emeklilerin toplu taşımadan yararlanması hakkında çok mücadele verdik.  Hükümetimiz bir kanun çıkardı. 6495 yasayla 65 yaş ve üzeri vatandaşların ücretsiz toplu taşımalardan yararlanması düzenlemesi çıktı. İllere bildirildi.  Ama Isparta'da bunu tam anlamıyla uygulatamadık.  Bu uygulama  Türkiye'nin hemen her yerinde kart sistemiyle uygulanıyor. Biz Valiliğe gittik. Valilik,  Belediyeye yazdığını söyledi. Belediye kendileriyle ilgisinin olmadığını söyledi.   Aile Sosyal Politikalarla ilgili olduğunu söylediler. Onlar da  sadece cezai müeyyidesinin kendilerine ait olduklarını söyledi. Valilik 'bindirmeyen olursa ismini alın her seferinde 50 tam bilet parası kadar ceza kesilecek' dedi.  Halk Otobüsleri yönetimine de gittik. Onlar biz bindiriyoruz dediler. Vatandaşlar da kimisi bindiriyor kimisi bindirmiyor diye şikayet ediyor. Biz de bize gelen emeklilere  ilgili yönetmelikle ilgili çıkan  kararı veriyoruz.  Bunu göster nüfus cüzdanınla birlikte bin diyoruz.

HALK OTOBÜSLERİ DE HAKLI

Bu konu sürüncemede ama Halk  Otobüsleri de haklı. Onları da dinlediğimizde 6 bin kişinin bedava bindirildiğini, 65 yaş üzerinin de bedava bindirilmesi sonrası kimden para alacaklarını,  üniversite öğrencilerinin  yazın gittikten sonra bu kadar yaptıkları yatırımı  nasıl karşılayacaklarını  soruyorlar. Elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. Onlar da haklı. Buna Isparta'nın yöneticilerinin bir çözüm bulması gerekiyor.  Bu konuda ne yapacağımızı biz de şaşırmış durumdayız. Nereye gideceğimizi bilmiyoruz" dedi.  

ONLARI HOR GÖRMEYİN

Ankara'da ücretsiz kart sistemine geçildiğini anımsatan  Ersal, "Nüfus kağıdı işi zor. Onun tarihine bakılması zor. Ankara'da bir kart veriyorlar. Bir kart bedeli alınıyor.  Bunu alsınlar ama vatandaşa eziyet edilmesin hor görülmesin. 65 yaşına gelmiş insanlar hor görülmeye layık insanlar değiller" dedi.

 

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...