Hem burs hem de iş garantisi verildi

16 Mayıs 2014 16:37

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetimi, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yönetiminden Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Otobüs Kaptanlığı Bölümü" açılmasını talep etti. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, bölümde okuyacak olan öğrencilere burs imkanı ile iş garantisi de vereceklerini bildirdi.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetimi, eğitimli ve alanında uzman şoförlerin yetişmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Otobüs Kaptanlığı Bölümü açılması yönünde talepte bulundu. Talebe SDÜ yönetiminden olumlu yanıt geldi. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, bölüm açılması halinde mezun olanların sadece halk otobüslerinde değil, şehirlerarası otobüs seferleri yapan firma ve tur şirketlerinde de iş bulabileceklerini belirtti.

İŞ VE BURS GARANTİSİ DE VERECEKLER

Kaptanlık bölümünde eğitim görecek öğrencilere burs vermeyi ve mezun olduktan sonra da isterlerse işletmelerinde iş garantisi de vereceklerini belirten Yavuz, “Halk Eğitim Merkezi'nde yazın kurs açılacak. Her şoför 4 ay boyunca haftada 8 saat olmak üzere bu kursa katılmak zorunda. Kursta, halkla ilişkiler, öfke kontrolü, stresle mücadele gibi konularda eğitim verilecek. Artık tüm şoförlerimiz bu konularda bilinçli olacak” diye konuştu.

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...