İş-Kur İşgücü piyasası analiz çalışması yapacak

16 Mayıs 2014 16:20

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin; işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlemek, işverenlerin ihtiyaç duyduğu meslek ve becerileri tespit etmek amacıyla İşgücü piyasası analiz çalışmaları yapacak.

Bu kapsamda Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personelleri tarafından 12 Mayıs 27 Haziran tarihleri arasında işyerlerine ziyarette bulunacak.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hüseyin Ergin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu gereğince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri, illerin iş gücü piyasasını izleme ve değerlendirme sistemini oluşturmak, istihdam, eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla İş Gücü Piyasasının araştırmalarını yapmakla yükümlüdür.

Bu yükümlülük gereğince Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün düzenlediği araştırma ile işgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde meydana gelmesi beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenebilecek, işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edilecektir.

Araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Isparta Çalışma VE İş Kurumu Müdürlüğünce İş Gücü Piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve işverenlerimize daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecektir. Taleplerinin doğru olarak tespit edilebilmesi için işverenlerimizin işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. Bu amaçla işyerleri tarafından doldurulması yasal zorunluluk arz eden bilgi formlarının doldurulması amacıyla personelimiz, işverenlerimize uygun olan tarih ve saatte iş yeri ziyaretleri yapacaklardır.

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 12 Mayıs – 27 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2014 yılı 1. dönem İşgücü Piyasası Analizi olan çalışmaları yapılacaktır”.

 

 

Bu haber 645 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...