“Bu ve benzeri iş kazaları kaza değil, katliamdır”

16 Mayıs 2014 16:09

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli, yayınladığı mesajla Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerine başsağlığı diledi.

İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Ali Tüfekli açıklamasında "Soma'da özel bir şirkete ait maden ocağında Trafonun patlaması sonucu çıkan elim kazada hayatlarını kaybeden emekçilerimize Tanrıdan rahmet, geride bıraktıkları eş, dost, yakın akrabalarına ve tekmil milletimize baş sağlığı diliyor acımızı yürekten paylaşıyorum.

Özellikle, özel sektördeki iş güvenliği ihmallerinin para hırsına feda edilmesi ve insan hayatının hiçe sayılması karşısındaki duyarsızlıkları nedeniyle hükümet edenleri ve tüm sorumluları şiddet ve nefretle kınıyorum. Bu ve benzeri iş kazaları kaza değil, katliamdır.

İşçi sendikalarımız başta olmak üzere, Siyasi partilerimiz ve kitle örgütlerimizin bu ve benzeri konularda daha duyarlı olmalarını, yeraltı kaynaklarımızın Kamu kurumlarına kazandırılmasını ve özelleştirme, sendikasızlaştırma ve taşeronlaştırma furyasına son verilmesi için etkin mücadeleye çağırıyorum. Bin metre yeraltında yaşam mücadelesi veren emekçilerimizin sağ salim kurtulmalarını diliyorum" dedi.

 

Bu haber 662 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...