Karate Kız Takımı dereceyle döndü

14 Mayıs 2014 16:30

9 - 10 Mayıs'ta Elazığ'da gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Final Müsabakaları'na 5 kişilik kadro ile katılan Isparta Karate Kız Takımı, ilimize dereceyle döndü.

Anadolu Yıldızlar Ligi Yarı Final Müsabakalarında 6 kişilik kadrosuyla 12 kişilik dev kadroları yeneler şampiyon olan Isparta Karate Kız Takımı, final müsabakalarında da rakiplerine zor anlar yaşatarak ilk 5'e girmeyi başardılar.

MURAT GEVREK'E TEŞEKKÜR

Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek'e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Karakaş; “Karate camiası olarak devamlı desteğini gördüğümüz il müdürümüz sayın Murat Gevrek bey bu müsabakada da desteklerini esirgemediler. Sporun gelişimi için en önemli olay sporu destekleyen yöneticiler olmasıdır. Biz Isparta olarak bu açıdan çok şanslıyız. O nedenle il müdürümüze karate camiası olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadir Karakaş; Spor Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez gez düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Projesi ve zorlu geçen müsabakalar hakkında da şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere spor genel müdürlüğü tarafından başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi projesi bu yıl ilk defa yapıldı. Eksiklikleri olmasına rağmen karate açısından sezona hareket getirdi. Sporcularımız il karmalarıyla yarışmak suretiyle çok ciddi maç tecrübesi kazanmış oldular.

Kız takımımız 6 kişilik kadrosuyla 12 kişilik dev kadroların karşısında yarı finalde şampiyon olarak finale katılmaya hak kazanmışlardı. Bir sporcumuz da gelemeyince final müsabakalarına 5 sporcu ile katıldık. Çok zorlu geçen müsabakalar sonucunda Ece ve Evrim Gökçe kardeşler dereceye girmeyi başardılar.40 kgKızlar Kumitede Ece Gökçe finale kadar yükseldi ama talihsizlikler sonucunda yenildi ve beş maç yaparak 5'nci oldu. Evrim Gökçe ise 5 maç sonucunda 3'ncü olmayı başardı. Hakem hatalarına çok değinmek istemiyorum ya da niyetim mazereti onlarda aramak değil ama bu iki sporcumuzun maçlarında ciddi talihsizlikler yaşadık.

Maçları izleyen Karate Federasyonu Teknik Kurulu Ece ve Evrim Gökçenin maçlarını çok beğendiler ve isimlerini aldılar.

Bu arada dereceye giremeyen sporcularımız Ümran Yelmer, Büşranur Söğütçepınar ve Elif Miraç Serin de mücadele ettiler ama olmadı. Sevindiğimiz husus temiz ve teknik döğüştüler . Dereceye giren giremeyen tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Her müsabaka bizim için muhasebe anlamı taşımaktadır. Bu müsabakada da eksiklerimizi tespit ettik. İnşallah bunları tamamlayarak önümüzdeki maçlara hazırlanacağız”.

TOPLAM 9 TÜRKİYE DERECESİ

2014 yılının Karatede ciddi anlatma atılım yılı olduğunu belirten Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, “Miniklerde 3, Yıldızlarda 4, Büyüklerde 2 olmak üzere toplam 9 Türkiye derecesi yaptık..tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 1652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...