Teknoloji Kulübü Ortaöğretim Öğrencilerini Robot Yapımı Hakkında Bilgilendirdi

14 Mayıs 2014 16:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü ve Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği işbirliğinde düzenlenen “Kendi Robotunu Kendin Yap3”eğitimleri başladı.

Eğitim kapsamında Isparta’nın bazı ortaöğretim okulu öğrencileri dörderli gruplar haline iki hafta boyunca sumo robot yapım aşamalarını öğrenip, yaptıkları robotları belli bir platformda yarıştıracaklar. Alanında uzman Teknoloji Kulübü üyeleri önderliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde, öğrenciler,  ilk olarak elektronik devre elemanlarını, baskı devre yapımını, delme ve lehimleme işlemlerini öğrendiler.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kendi Robotunu Kendin Yap 3 etkinliğimizle ortaöğretim öğrencilerimize bilimi ve robotiği sevdirmeyi amaçlıyoruz. Başta Ispartamız olmak Türkiye’nin dört bir yanına robotiği sevdirmek ve daha fazla genci bu alana yönlendirmek istiyoruz. Robotik eğitimimiz diğer eğitimlere göre çok daha uygulamaya dayalı, öğrencilerin merak duygusunu geliştiren bir eğitimdir. Bu tür eğitimlerin artırılması ve daha fazla öğrencinin eğitimlerden faydalanmasını istiyoruz.”

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...