Dereboğazı için Menderes Türel’le görüşülecek

13 Mayıs 2014 15:48

EXPO 2016 öncesi Dereboğazı yolunun duble olması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le görüşülecek. Hedef; Hem yolun duble hale gelip iller arası ticaretin gelişmesi hem de EXPO’ya gelecek olan turistleri Isparta’ya çekmek.

Isparta-Antalya arası Dereboğazı yolunun duble olması için yeni bir çalışma başlıyor. Isparta ile Antalya arasında ticarette tek sorun olarak görünen Dereboğazı’nın duble olması için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’le görüşülecek.

YOL DUBLE OLURSA ISPARTA ÇOK ŞEY KAZANACAK

78 km’lik yolun en kısa zamanda duble olması gerektiğini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘’Antalya’ya 12 milyon turist geliyor. Birçoğu Manavgat üzerinden gidiyor. Burdur’dan gidildiği zaman Alanya’ya gidecek yolcular Antalya şehir merkezine girerek, orada takılıyorlar. Onlar da bu trafiğin rahatlamasını istiyorlar. Önümüzdeki hafta Menderes Türel’le bir görüşme olacak. Görüşmenin tek maddesi Dereboğazı olacak’’ dedi.

EXPO’YA YETİŞMELİ

78 km’lik yolun en kısa sürede yapılması gerektiğini bildiren Başdeğirmen, ‘’Devletimiz bugün çok güçlü. En zor yolları kısa sürede yapıyorlar. 2016 EXPO’da bizim gül bahçelerimize misafir getirteceksek Dereboğazı’nın yapılması gerekir. Japonya’ya BAKA’yla fuara gitmiştik. Şimdi 100 turist geliyor. Biz orada gülün tanıtımını yapmıştık. EXPO’dan da 1 milyon turisti Isparta’ya getirmek amacındayız. 2016 EXPO’nun kurulacağı yer Aksu’dan Manavgat’a giden yolda. Buradaki yolun mutlaka kullanılması gerekir.

ISPARTA, ANTALYA VE BURDUR OLARAK BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ

Biz Antalya, Budur ve Isparta olarak birlikte büyüyeceğiz. Biz Ankara’ya gittiğimizde Burdur’u önceliğimize alıyoruz. Burdur’un büyümesi demek Isparta’nın büyümesi demektir. Biz beraber bir şeyler yapmak istiyoruz. Biz her türlü çalışmada hep beraber olmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...