“OSB, bulunduğu alanda büyümeli”

13 Mayıs 2014 15:46

Yeni hazırlanan Mania Planı Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi için büyük sorun teşkil ediyor. Çünkü yeni Plana göre OSB bulunduğu yerde büyüyemiyor. Ancak ITSO Başkanı Başdeğirmen, OSB’nin yerinde büyümesi gerektiğini ve Isparta’nın en güzel yerinde bulunduğunu ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mania Planı’yla ilgili yaşadıkları bir sıkıntıyı gündeme getirdi. Plana göre OSB’nin bulunduğu alanda büyüyemediğini ve bu alanda satılık yerin kalmadığı için çevresine yayılmasının daha doğru olacağını savunan Başdeğirmen, ‘’Mania Planı uygulanmaya devam ederse bizim için büyük sıkıntı. OSB’de satılık yer kalmadı. Genişleme alanımız var. Ama o da Mania Planı’na takılıyor. Bunun için önemli bir çalışma yapılıyor. Milletvekillerimiz bunu çözmeye çalışıyorlar. OSB’nin o bölgede büyümesi bizim için uygundur. Altyapısı orada yerleşmiş, tren yolunun oradan geçmesi, karayolunun oradan geçmesi ve havaalanının orada olması bizim için çok önemli. Mantıklı olan oradaki arazide büyüme olması’’ dedi.

DERİ OSB KARMA OSB OLUYOR

Öte yandan Deri OSB’nin de Karma OSB’ye dönüşeceğini ve son aşamada olduklarını dile getiren Başdeğirmen, ‘’Karma OSB olması için bir çalışma içerisindeyiz. Şuanda derici esnafımız sıkıntılı. 50 parsel olmasına rağmen 10 esnafımız çalışabiliyor. İhtisas organize sanayi olduğu için başka esnaf gelemiyor. Giderleri de çok fazla. Gelişmek için de dericimizin yeni talebi yok. O yüzden o bölge boş kalıyor. Ekonomiye kazandırmak için karma olması gerekiyor. Son imza atılması gereken yerde olduğunu öğrendik. Son imzayı birkaç gün içinde bekliyoruz. O bölgeyi bekleyen çok yatırımcımız var. Hemen dolacaktır ve önemli bir sanayi bölgemiz olacaktır. Isparta’da 3 sanayi bölgemiz var. Birisi SD OSB, diğeri Deri OSB ve Yalvaç OSB. Ama Yalvaç’ta bir etkinlik sağlayamadık’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 941 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...