“Halkın huzuru birinci önceliğimizdir”

2 Ekim 2012 18:56

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta’nın huzurlu bir kent olduğunu belirterek; “Bizde bu huzurun bozulmaması için ekip sayımızı artıracağız. İmkanlarımız az ama bahaneye sığınmak istemiyorum. Halkın huzuru bizim birinci önceliğimizdir” dedi.

6 Eylül 2012 tarihli Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Polis Akademisindeki görevinden Isparta Emniyet Müdürlüğüne atanan Mehmet Or, görevinin iki haftalık süresi sonunda dün Halıkent Mahallesindeki Polisevi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

OR; “HALKIN HUZURU VE GÜVENLİK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZDİR”

Yaptığı toplantının amacını ‘Isparta’daki basın mensupları ile tanışmak ve çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunmak olarak açıklayan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta ile ilgili görüşlerinden bundan sonra neler yapacağına, Emniyet  Müdürlüğündeki değişikliklerden hedeflerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.  Halkı huzursuz eden her şeyin ortadan kaldırılmasının birinci öncelik olduğunu ifade eden Müdür Or; “Bir şehirde güvenlik yoksa ne ticaret olur, ne eğitim ne de sağlık” açıklamasında bulundu.

“BASIN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR FAKTÖR”

Isparta İl Emniyet Müdürü Mehmet Or; “Isparta’daki görevime başlayalı 16 – 17 gün oldu. Biz emniyet olarak basına büyük önem veriyoruz. Zira, basın mensupları da bizim gibi kamu görevi yapıyor. Diğer taraftan onlar da bizim gibi sokakta, çarşıda, pazarda yani her yerde çalışıyorlar. Bu doğrultuda bundan böyle her zaman sizlerle birlikte olacağız. Kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde bilgi alışverişlerimiz devam edecek. Güvenliğin olmadığı yerde sağlık olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde eğitim olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde ticaret olmaz. O nedenle güvenli bir kent için el ele verip çalışacağız.

“EMNİYET’TE BİR TAKIM DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIM”

Isparta’daki görevime başlamamın ardından Müdürlüğümüzde bir takım değişiklikler yapacağız. Sizin de gördüğünüz gibi son zamanlarda denetimleri bir hayli artırdık. Bu benim için çok önemli. Çünkü, denetimlerde aranan şahıslarda bulunuyor. Bu değişikliklerden birisi de sokaktaki polis sayısını artırmak olacak. Ayrıca, sık sık siz değerli basın mensuplarıyla bir araya gelerek emniyetin çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunacağız.

“ŞEHİRDE EN ÇOK GÖRÜLEN OLAY HIRSIZLIK”

Isparta’ya geleli biraz önce de söylediğim gibi 16 – 17 gün oldu. Bu süre içinde asayiş bültenlerini incelediğimde Isparta’nın bir huzur kenti olduğunu gördüm. En fazla görülen olay hırsızlık olayları. Bu şehirde başka önemli bir olay görünmüyor. Bültenleri incelediğimde hırsızlık olaylarının yoğun olduğunu görüyorum. Özellikle bazı mahallelerde hırsızlık olayının yoğun gözlenmesi üzerine bu durumu dikkate alarak çeşitli tedbirler aldık. Artık atıl durumdaki birimler aktif hale getiriyoruz. Bir çok arkadaşımız içerden dışarı çıkacak ve dışarıda görev yapacak.

“HIRSIZLIĞIN YOĞUN GÖRÜLDÜĞÜ MAHALLELERDE

EKİPLER 24 SAAT GÖREV YAPILACAK”

Bu hırsızlık olaylarına da bir dur demeliyiz. Onun için bir dizi tedbir aldık ve bunları uygulamaya koyuyoruz. Özellikle hırsızlık olaylarının yoğun olduğu mahallelerde 24 saat görev yapacak ekiplerin çalışmasını sağladık. Tabi bunu yaparken personelimiz yetersiz duruma geldi ve Terörle Mücadele, Kaçakçılık gibi bazı birimlerindeki bazı arkadaşları belirlenen mahallelerde hırsızlık olaylarına karşı görevlendirdik. Tüm bu çalışmalardan sonra hırsızlık olaylarında önemli bir azalma olmasını sağlanacağına inanıyorum. Bunu önümüzdeki gün ve aylarda göreceğiz.

“İLÇE ZİYARETLERİ YAPIYORUM”

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, göreve başlamasının ardından merkezde kısa bir süre tanıma turlarının ardından ilçe ziyaretlerine başladığını belirterek; “Bu ziyaretleri hafta sonları yapıyorum. İlk hafta sonu Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir ilçelerimizi ziyaret ettim. Geçtiğimiz hafta sonu ise Gönen ve Keçiborlu ilçelerini ziyaret etti. Bu hafta sonu ise diğer ilçelerimizi ziyaret etmeyi planlıyorum. Böylece ilçelerimizi de tanıma imkanı bulacağım” dedi.

 

 

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...