“Sanayi esnafı araçlara trafiği rahatsız edecek cihazlar takmasın”

2 Ekim 2012 18:52

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, yaptıkları denetimlerde en çok egzozu açık veya araca özel olarak takılan cihazlar nedeniyle halkı rahatsız eden araçlara rastladıklarını belirterek; “Sanayi esnafından bu tür cihazları araçlara takmamalarını isteyeceğiz” dedi.

Denetimlerin bundan böyle aralıksız süreceğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Mehmet Or; “Bilindiği gibi bizim işimiz şehrin güvenliğini sağlamak, halkın huzurunu sağlamaktır. Bu doğrultuda, ekiplerimize talimat verdim gündüz – gece demeden yol üzerinde araçlarda denetimler yapıyorlar.

Bu denetimlerde en çok rastladığımız konu, motosikletlerin egzozlarının açık olarak trafikte ilerlemeleridir. Dolayısıyla bu durum büyük gürültü kirliliğine neden olmakta olup halkı da rahatsız etmektedir. Diğer konu ise, otomobillerde camların siyahlaştırılması ve hatta bazı araçlarda özel cihazlar taktırılarak egzozlarından çok ses çıkması sağlanmış.

Bu nedenle önümüzdeki günlerde Sanayi esnafımızı yerinde ziyaret ederek, bu tür isteklerle yani araçlarına trafiği rahatsız edecek cihaz taktırmak isteyen vatandaşların bu taleplerini yerine getirmemelerini isteyeceğiz. Çünkü, denetimlerde böyle araçlara rastladığımızda ezai müeyyide uyguluyoruz. Sürücüler de bu cezalara maruz kalmamaları için böyle yollara tevessül etmesinler” dedi. 

Bu haber 1074 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...