Rektör İbicioğlu’ndan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ mesajı

1 Mayıs 2014 18:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İbicioğlu’nun mesajı şöyle: “1 Mayıs, çalışma hayatının daha demokratik bir yapıya kavuşması için verilen mücadelelerin neticesinde, tüm dünyada işçinin, memurun, emeğin ve emekçinin günüdür. 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanındaki emekçileri aynı duygular etrafında buluşturan, aynı acıların aynı sevinçlerin etrafından kenetleyen ortak dil olmuştur.

Demokrasi ve insan hakları gibi evrensel değerler, her alanda olduğu gibi çalışma hayatında ve endüstriyel ilişkilerde de kendini göstermeye başlamıştır. Ülkemizin demokratik hayatının gelişimine paralel olarak ülkemizde de 1 Mayıs “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanmaktadır. Değişen ve gelişen Türkiye ile birlikte çalışma hayatına da yeni düzenlemeler getirilmiştir. Bu düzenlemelerin temel amacı işçisinden, memurundan, emeklisinden işverenine kadar herkese ve her kesime daha çağdaş bir çalışma hayatı kazandırmaktır. Bu çerçevede ülkemizde, çalışma hayatının yeniden düzenlenmesine ilişkin çok önemli adımlar atılmış ve çok değerli düzenlemeler yapılmıştır.

Çalışanlarımızın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü dostluk, sevgi ve barış içerisinde kutlaması da büyük önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barış ve güven içinde geçmesini diler, tüm çalışanlarımızın ve emeklilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarım.

 

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...